Аталанта постигна повече от категоричен успех с 4:1 при домакинството на Интер от 12-ия кръг на Серия А.

Самир Ханданович направи страхотно спасяване в 5-та минута, когато отрази много опасен удар отблизо на Ханс Хатебур.

Аталанта поведе в резултата в 9-та минута, когато Робин Госенс центрира в наказателното поле на Интер, където на втора греда бе оставен непокрит Ханс Хатебур, който отблизо не пропусна да вкара.

Алехандро Гомес центрира остро от фаул в наказателното поле на Интер в 11-та минута, но Самир Ханданович внимаваше, излезе и боксира в корнер.

Йосип Иличич отправи опасен удар в 23-та минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Ханданович.

Ханданович отново демонстрира своята класа в 44-та минута, когато отрази много опасен удар на Иличич.

Ханданович направи ново спасяване в 45-та минута, когато отрази удара с глава на Рафаел Толой.

Съдията Мареска свири дузпа за Интер в 46-та минута за игра с ръка на Джанлука Манчини в наказателното поле на Аталанта. Наказателният удар бе реализиран от Мауро Икарди в 47-та минута и Интер по този начин изравни резултата.

Бергамаските си върнаха предимството в резултата в 62-та минута, когато Иличич центрира от фаул в наказателното поле на Интер, където Джанлука Манчини засече топката с глава и я вкара във вратата на Ханданович.

Аталанта поведе с 3:1 в 88-та минута, когато Иличич центрира отново от фаул в наказателното поле на Интер, където Джимшити стреля с глава и прати топката във вратата на Ханданович.

Интер завърши мача с човек по-малко, след като Марсело Брозович бе изгонен за втори жълт картон във втората минута на добавеното време на срещата.

Аталанта направи победата си още по-убедителна в четвъртата минута на добавеното време на двубоя, когато Алехандро Гомес с диагонален удар от границата на наказателното поле на Интер вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Ханданович.

След тази победа Аталанта е на шесто място във временното класиране с актив от 18 точки, а Интер е трети с 25 точки.