Рома и Интер спретнаха зрелищно равенство 2:2 в последен двубой от неделната програма на 34-тия кръг в Серия А. Момчетата на Антонио Конте поведоха рано в двубоя, но домакините успяха да се доберат до пълне обрат. Само три минути преди края на срещата обаче огромна глупост на защитник на Рома дари "нерадзурите" с шанс да изравнят от бялата точка за крайното 2:2. 

13 снимки

След малко по-активно начало на "римските вълци" момчетата на Антонио Конте бяха тези, които нанесоха първия удар. В 15-та минута, след изпълнение на ъглов удар, Алексис Санчес намери главата централния бранител Стефан Де Врай, който се извиси над всички и заби топката покрай безпомощния Пау Лопес на вратата на домакините. 

В 27-та минута тази преднина можеше да бъде удвоена. Топката попадна в краката на Марсело Брозович в наказателното поле на Рома, но ударът на хърватина беше майсторски спасен от Пау Лопес. 

В края на частта момчетата на Пауло Фонсека започнаха да се активизират и в първата минута на добавеното време стигнаха до изравнителен гол. След бърза контраатака и размяна на пасове между Един Джеко и Хенрих Мхитарян, босненецът намери Леонардо Спинацола, който матира Ханданович за 1:1. 

В 49-та минута момчетата на Пауло Фонсека имаха възможност да стигнат до пълен обрат. След постепенно нападение Един Джеко изведе излизащия сам срещу Ханданович от втора позиция Джордан Верету, но словенския страж успя по отличен начин да завтори ъгъла си и да спаси. 

В 57-та минута пълният обрат все пак беше факт. Джеко проби в противниковото наказателно поле, а защитата на "нерадзурите" не се намеси добре, което даде шанс на Мхитарян да шутира пред погледа на босненеца и да направи обрата пълен.

В следващите минути темпото на терена поспадна, след като домакините започнаха да се отдръпват по-назад, за да бранят преднината си. Гостите се опитваха да овладеят за по-продължителен период от време кълбото, но така и не успяваха да създадат някакви реални голови възможности.

В 88-та минута обаче "вълците" изпуснаха по наистина комичен начин преднината си. Леонардо Спинацола получи топката на аут линията и наглед нямаше да има никакви проблеми да изчисти. Самият той обаче напълно оплете краката си, преди Ромелу Лукаку да му отнеме и бранителят в опита да си да изчисти да изрита белгиеца и да направи комична дузпа. Именно Лукаку застана зад топката и донесе скъпоценното равенство на своя тим. 

По този начин Интер не успя да постави лидера Ювентус под сериозно напрежение, оставайки на 5 точки дистанция преди утрешното дерби на "бианконерите" с Лацио. Рома, от своя страна, допусна Милан и Наполи да се доближат на само две точки от 5-то място, даващо право на директно класиране за групите на Лига Европа. 

Рома - Интер 2:2

0:1 - Стефан Де Врай (15)

1:1 - Леонардо Спинацола (45+1)

2:1 - Хенрих Мхитарян (57)

2:2 - Ромелу Лукаку (87)

Съставите на двата тима: 

Рома: Лопес, Манчини, Ибанес, Коларов, Перес, Верету, Диавара, Спинацола, Пелегрини, Мхитарян, Джеко;

Интер: Ханданович, Де Врай, Бастони, Шкриниар, Йънг, Галиярдини, Брозович, Барела, Санчес, Мартинес;