Интер постигна обрат и записа труден успех с 2:1 над гостуващия Венеция в мач от 23-ия кръг на Серия А. Тома Анри даде аванс на “крилатите лъвове” в 19-ата минута, но “нерадзурите” стигнаха до ценния успех след голове на Николо Барела в 40-ата минута и Един Джеко в самия края на редовното време.

12 снимки

Хакан Чалханоолу направи първия пропуск в мача в 4-ата минута, когато стреля от разстояние. Домакинският натиск продължи и така в 9-ата минута Лука Лецерини трябваше да се намеси след воле на Джеко, който засече центриране на Николо Барела.

В 19-ата минута чудесно центриране на Итън Ампаду намери Анри, чийто удар с глава “облиза” долната страна на напречната греда и влезе в мрежата на домакините за 1:0 в полза на “крилатите лъвове”. 

Малко след това Джеко също се опита да се разпише с глава, но неговият изстрел се оказа неточен. В 24-ата минута Чалханоолу отново стреля от дистанция, като Лецерини улови топката. Няколко минути по-късно Марсело Брозович също отправи далечен шут, но и този път топката попадна в ръцете на противниковия страж.

Натискът на "нерадзурите" даде резултат в 40-ата минута. Тогава Матео Дармиан центрира към Иван Перишич, чието воле беше отразено от Лецерини. Барела обаче беше точен със своята добавка и така възстанови равенството. ВАР се намеси, за да преразгледа потенциален фал на Джеко в зародиша на атаката, но голът беше признат за редовен. Точно преди почивката видеосистемата отново се намеси след претенции на домакините за игра с ръка на противников играч в наказателното му поле, но дузпа не последва.

В 58-ата минута Чалханоолу центрира от фаул, а Стефан де Фрай отправи удар с глава. Лецерини се опита да улови топката, но не успя да го стори. Така Джеко съумя да направи добавка, с която обаче прати топката над вратата.

В 65-ата минута Окереке застраши вратата на Ханданович, който успя да спаси неговия шут. Малко след това домакините получиха възможността да изпълнят пряк свободен удар точно пред наказателното поле. Резервата Федерико Димарко стреля опасно по земя, но Лецерини съумя да избие топката.

Така, както изглеждаше, че равенството неизбежно, дойде 90-а минута. След поредната многоходова атака Дензел Дъмфрийс пласира перфектно центриране на главата на Джеко, който този път не сбърка за крайното 2:1.