Отборът на Наполи удари зловещо гостуващия Интер, след като го победи с 4:1 при домакинството си в мач от 37-ия кръг в италианската Серия А. По този начин „нерадзурите” останаха на четвъртото място с 66 точки, на точка пред градския враг – Милан (65), кръг преди края и сериозно рискува участието си в Шампионската лига през следващия сезон, ако не успее да победи Емполи в домакинството си в последния кръг. Наполи от своя страна е непоклатим от втората позиция и регистрира 79 точки след 37 изиграни мача, като е на 13 пункта пред четвъртия Интер, както и от третия Аталанта (66).

Головата фиеста на „Сан Паоло” стартира в 16-ата минута с гол на Пьотр Зиелински, а Дрийс Мертенс в 61-ата удвои, за да дойдат два гола на Фабиан Руис (71’ и 79’). Мауро Икарди все пак върна едно попадение за гостите в 81-ата минута, за да снеме малко от срама за миланския тим при гостуването на юг.

Наполи надигра по повече от категоричен опонента си и съвсем закономерно стигна до успеха срещу слабо играещия в неделния ден отбор на Интер Милано.

Първата ситуация в мача бе на сметката на домакините и тя дойде едва 180 секунди след началото на мача. Кевин Малкюи центрира остро отдясно за Дрийс Мертенс, а белгийският нападател на Наполи стреля моментално, но над вратата на Ханданович. Единадесет минути по-късно пък полският нападател на домакините Аркадиуш Милик можеше да открие резултата с удар отблизо, но той бе неточен и нулите се запазиха. Все пак в 16-ата минута Пьотр Зиелински поведе тима от Неапол напред със зловещ удар отдалеч, а топката влезе в горния десен ъгъл на босненския страж на Интер – 1:0.

В рамките на 120 секунди в края на полувремето, между 37-ата и 39-ата, Интер можеше да изравни, а дори и да поведе в резултата. Лаутаро Мартинес стреля добре, но с крак Орестис Карнезис изби, а след това Наинголан прати топката над вратата на домакините.

В началото на втората част Интер отново можеше да изравни резултата, но удар на Лаутаро бе блокиран от Калиду Кулибали, а в 61-ата Наполи удвои актива си срещу „нерадзурите”. Хосе Кайехон центрира добре топката към Мертенс, който се освободи от Жоао Миранда и стреля с глава, за да направи 2:0.

30 снимки

Шест по-късно пък Перишич отклони топката за Даниеле Д’Амброзио, който отправи удар, а гръцкият вратар на Наполи успя да отклони топката току преди тя да бъде довкарана от Лаутаро. Миг по-късно отново аржентинецът отправи удар, който бе изчистен от голлинията от Кулибали.

В 71-ата минута обаче Фабиан Руис вкара трети гол във вратата на Интер и на практика сложи точка на спора между двата тима. Отбраната на гостите допусна голяма грешка, след което последва удар на Милик, но Ханданович отрази удара. Топката обаче стигна в Малкюи, който веднага видя Руис, а халфът не пропусна да отбележи в опразнената миланска врата – 3:0.

В 79-ата минута пък отново Фабиан Руис бе точен за неаполитанците, след като овладя отляво и си поведе топката, стреляйки мощно в близкия ъгъл на Ханданович. Дори шпагатът, който бе направен от Миранда обаче бе недостатъчен, за да се предотврати четвъртия гол за Наполи.

В 81-ата влезлият като резерва Мауро Икарди върна един гол за Интер, след като бе фаулиран за дузпа и собственоръчно се нагърби с изпълнението ѝ. Аржентинският нападател стреля хладнокръвно в десния ъгъл на Карнезис и намали за 1:4.

В последния кръг в Серия А Интер приема Наполи на „Джузепе Меаца”, докато Наполи ще гостува на Болоня в Реджо Емилия за край на кампанията си.