Фиорентина и Интер изиграха спиращ дъха мач, в който имаше всичко, освен победител. Тимовете приключиха при 3:3 в мач, в който имаше всичко, включително и късна драма с изравняване от дузпа в 101-та минута от страна на "виолетовите". 

Мачът беше открит с автогол на Стефан де Врай в 1-та минута, но малко след това Матиас Весино изравни, преди Матео Политано да направи пълен обрат преди почивката. Иван Перишич направи 3:1 малко след подновяването на играта и всичко уж трябваше да приключи. 

Но четвърт час преди края Луис Муриел върна интригата с попадението си, след като малко преди това гол на домакините беше отменен след намесата на ВАР. За да може системата да даде дузпа на Фиорентина в последните секунди на продължението, превърната в гол от Жордан Верету чак в 101-та минута. И така зрелището остана без победител.

Иначе още първата атака в мача се увенча с гол. Тогава Джовани Симеоне засече едно центриране, но прати топката в крака на Стефан де Врай, който безпомощно я прати във вратата на собствения си тим. Така "виолетовите" поведоха, но не се зарадваха дълго на аванса си. 

В 6-та минута Раджа Наинголан по магичен начин намери Матиас Весино и той прониза мрежата за 1:1. За всеки случай арбитрите прегледаха ситуацията с ВАР, но не намериха нередности и зачетоха попадението за 1:1. 

Между този и втория гол на Интер в края на полувремето имаше много напечени моменти, но най-чистото положение беше изпуснато от Жерсон от състава на домакините в 29-та минута, когато прати мощен удар на сантиметри встрани от гредата. 

Така се стигна до 40-та минута, когато Данило д'Амброзио намери по перфектен начин Матео Политано на фланга, той си извоюва позиция и с невероятен фалцов удар завъртя топката в далечния ъгъл на вратаря за 2:1. При този резултат дойде и почивката, въпреки че Лаутаро Мартинес можеше да увеличи аванса на тима си малко преди края на полувремето. 

В 52-та минута "нерадзурите" получиха дузпа за игра с ръка при едно центриране от пряк свободен удар в наказателното поле и Иван Перишич не сбърка от 11-те метра за 3:1. Това изглеждаше, че е приключило интригата в мача, но не така мислеха домакините. 

Те стигнаха до попадение за 2:3 в 60-та минута чрез Кристиано Бираги, но то беше отменено след намесата на ВАР, където реферът видя нарушение при градежа на атаката. Така флорентинците продължиха да изостават с две попадения. 

Но четвърт час преди края върнаха интригата. Тогава Луис Муриел от пряк свободен удар намали на 2:3. А в следващата атака вратарят Албан Лафонт спаси шансовете на Фиорентина с невероятна намеса при удар на Весино. 

За да се стигне до продължението, когато реферът посочи бялата точка в последната възможна секунда на мача за игра с ръка в наказателното поле и след дълги прегледи и дискусии заради намесата на ВАР, той застана зад решението си, а от 11-те метра Жордан Верету беше безгрешен - 3:3. 

Този резултат остави Интер трети с 47 точки, на две пред Милан и на 9 зад Наполи. Фиорентина с 36 точки е чак 9-и, но все още има прекрасни шансове за място в Лига Европа след края на сезона. От там го делят само две точки.