Интер се откъсна на третото място в Серия А, след като постигна повече от категоричен успех с 4:0 при гостуването на Дженоа от 30-ия кръг на италианския шампионат.

Мауро Икарди се завърна в игра за Интер след приблизително три месеца отсъствие от футболните терени. Аржентинецът се забърка в сериозен скандал, след като отказа да поднови договора си с „нерадзурите“ и дори му бе отнета капитанската лента. При завръщането си той отбеляза гол.

Интер поведе в резултата в 15-та минута, когато Квадво Асамоа центрира в наказателното поле на Дженоа, където Роберто Галиардини бе изпуснат и отблизо вкара топката във вратата на Раду.

Мауро Икарди можеше да вкара гол в 22-та минута. С топовен удар от границата на наказателното поле на Дженоа, Икарди разтресе десния стълб на вратата на Раду.

Съдията Маурицио Марини изгони с директен червен картон Кристиан Ромеро в 39-та минута. Арбитърът разгледа ситуацията с ВАР и бе категоричен в решението да изгони играча на Дженоа.

Мауро Икарди реализира наказателния удар в 40-та минута и Интер поведе с 2:0.

Интер поведе с 3:0 в 54-та минута, когато Мауро Икарди пусна перфектен извеждащ пас към Иван Перишич, който излезе сам срещу Раду и прати топката във вратата му.

Четвъртият гол за Интер падна в 81-та минута. Иван Перишич центрира от корнер в наказателното поле на Дженоа, където Роберто Галиардини засече топката с глава и я вкара във вратата на Раду.

Интер е трети в класирането с 56 точки, а Дженоа е единадесети с 33 точки.