Интер се възползва от изхода на голямото петъчно дерби между Наполи и Ювентус и излезе на върха на класирането в Серия А. Това стана след погрома с 5:0 в домакинството на Киево. 

Иван Перишич беше героят за тима си със своя хеттрик, а по едно попадение добавиха Мауро Икарди и Милан Шкриняр, с което всичко приключи в полза на "нерадзурите" и феновете им могат да празнуват. 

Още от самото начало домакините от Милано взеха инициативата в свои ръце и показаха, че няма да оставят нещата на случайността. До 7-та минута те вече бяха пропилели две чисти положения чрез Андреа Ранокия и Антонио Кандрева, при които вратарят на Киево се намеси великолепно. 

"Летящите магарета" отговориха с положение пред Рикардо Меджорини в 14-та минута, но и неговият изстрел беше отразен с вещина от Самир Ханданович. След тази размяна на ялови ситуации, домакините нанесоха първия си удар. 

Това се случи в 23-та минута. Тогава Давиде Сантон стреля мощно отляво на вратата, но вратарят изби. При добавката Иван Перишич беше на правилното място и с мощен шут прониза за 1:0. 

Интер продължи да атакува, за да стигне до по-успокоителна преднина. Това се случи с второто попадение в 38-та минута, когато Марсело Брозович изведе Мауро Икарди зад защитата, аржентинецът напредна и с много силен удар направи резултата 2:0. 

При този резултат дойде и почивката. След подновяването на играта силната офанзивна игра на домакините продължи. В 50-та минута Марсело Брозович можеше да оформи класиката, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. 

Но този натиск нямаше как да не доведе до още попадения. В 57-та минута Иван Перишич пое една топка от центъра и тръгна през рехавата отбрана на съперника, не беше посрещнат от никого до наказателното поле и от там реши да стреля, като силният му изстрел се оплете в мрежата за 3:0. 

Само три минути след това "нерадзурите" оформиха крайния резултат. Тогава Антонио Кандрева направи силен пробив отдясно и центрира за непокрития пред вратарското поле Милан Шкриняр, който с глава вкара за 4:0. 

До края на мача грандът от Милано намали оборотите и ситуациите пред вратата на Киево намаляха. Но в крайна сметка имаше още 2-3 чисти положения, които Едер и Икарди не успяха да реализират. В последната минута на продължението обаче дойде време и Иван Перишич да оформи хеттрика си, с което сложи точката на спора при 5:0.  

Така Интер събра 39 точки на върха на класирането, с една повече от втория Наполи и две над шампиона Ювентус. Киево е 12-и с 20 точки и е далеч над зоната на изпадащите. 

Резултати от ранните неделни мачове в Италия: 

Беневенто - Милан 2:2

Интер - Киево 5:0

Болоня - Каляри 1:1

Фиорентина - Сасуоло 3:0