Вечер с приятната мисъл, че любимият им отбор е първи, ще прекарат феновете на Интер. Момчетата на Лучано Спалети ги зарадваха с успех в гостуването на Каляри, който ги извде на върха на класирането, поне преди мача на Наполи в неделя. 

Мауро Икарди се отчете с дежурните си две попадения, а едно добави и Марсело Брозович. Така дори и голът на Леонардо Паволети, с който островитяните върнаха за кратко интригата, не се оказа фатален за победата на гостите. 

Този мач предложи много битка в началото, което се отрази и на головите положения, защото те не бяха особено много. И все пак "нерадзурите" бяха по-активни, но в първите минути така и не намериха целта. 

Постоянството им обаче даде резултат в 29-та минута. Тогава центриране на Иван Перишич беше засечено от Мауро Икарди в мрежата от близка дистанция и така Интер заслужено поведе в резултата. 

Освен още две интересни, но нереализирани положения, това беше всичко до почивката в този мач. По-хубавите ситуации бяха оставени за второто полувреме. И в него определено имаше какво да се види. 

В 55-та минута Антонио Кандрева направи един от марковите си набези до аутлинията и намери Марсело Брозович на границата на наказателното поле. Хърватинът изстреля топовен снаряд, с който щеше да скъса мрежата за 2:0. 

Домакините обаче не преклоних глави и успяха да намалят изоставането си, с което напълно да се върнат в мача. Това се случи в 71-та минута, когато Паоло Фараго центрира страхотно в наказателното поле от десния фланг и там Леонардо Паволети засече неспасяемо топката в мрежата за 1:2. 

Но тази радост на сардинците не трая дълго. В 83-та минута Интер си върна аванса от два гола, когато след едно продължително разбъркване в наказателното поле на Каляри топката стигна до Икарди на няколко метра пред вратата и той от въздуха прати топката мощно в мрежата за крайното 3:1. 

След този развой грандът от Милано събра 36 точки, с една повече от втория Наполи, който в неделя гостува на Удинезе. Каляри остава в средата на таблицата с 15 точки и беше сложен краят на серията му от две победи.