Интер на Лучано Спалети не срещна кой знае какви трудности в мисията да победи новака СПАЛ в двубоя от 3-ия кръг на Серия А. Пред собствените си фенове Мауро Икарди и компания спечелиха комфортно с 2:0 и намекнаха за сериозните амбиции на отбора през новия сезон.

Тъкмо аржентинският нападател откри резултата след дузпа, която щеше да бъде подмината, ако не бе новата система за видеоповторения. В края на мача Иван Перишич подсигури успеха със забележително попадение.

Интер започна доста активно на „Джузепе Меаца” и само след пет минути игра Роберто Галярдини отправи чудесен шут по посока вратата на Алфред Гомис. За късмет на френския страж топката прелетя встрани от целта.

Последва доста дълъг период, в който „нерадзурите” диктуваха събитията, без обаче да създават чисти възможности. Така се стигна до 22-ата минута, когато първоначално съдията даде сигнал за нарушение на Франческо Викари срещу Жоао Марио и назначи пряк свободен вътре в дъгата. Системата за видеоповторения влезе в употреба и след дълго разглеждане на кадрите отсъждането бе променено, тъй като реферите прецениха, че фаулът всъщност става върху границата на наказателното поле.

Така след огромно забавяне капитанът Мауро Икарди се зае да изпълни дузпата в 27-ата минута и беше категоричен в удара си – 1:0.

Не много след гола домакините почти удвоиха аванса си. Икарди се измъкна в наказателното поле и въпреки малкия ъгъл спрямо вратата стреля много силно почти от упор. Вратарят Гомис реагира блестящо и отрази с крак.

В добавеното време на първата част гостите от СПАЛ можеха да изравнят, тъй като Алберто Палоски се измъкна от засадата и побърза да стреля, след което видя как кълбото прелита встрани от целта.

Втората част предложи далеч по-малко екшън, макар че противникът на Интер определено се активизира. Новаците в калчото организираха някои нелоши атаки, а също така разчитаха и на статични положения.

Към края на срещата „нерадзурите” малко по-активно започнаха да търсят гола на успокоението. В 74-ата минута новото попълнение Милан Шкринияр можеше да се разпише по атрактивен начин, но далечният му шут разтресе напречната греда.

Все пак три минути преди края на редовното време Иван Перишич успокои страстите. Икарди получи вътре в наказателното поле и падайки, успя да продължи вдясно за Данило Д’Амброзио. Италианецът стигна топката до аутлинията и центрира към точката на дузпата, където Перишич нанесе експлозивно воле право в горния десен ъгъл. Топката дори се отклони леко от напречната греда, докато влиташе в мрежата.

В продължението на срещата Едер можеше да доукраси победата на Интер, като с хубав плонж засече центриране на Перишич. Топката обаче премина на метър встрани от левия стълб зад Гомис.

Така Интер продължава да бъде в челото на класирането с пълен актив от 9 точки. За СПАЛ това бе първо поражение, а тимът заема 9-ата позиция с 4 пункта.