Отборът на Интер постигна категорична победа в 28-ия кръг на Серия А, като надигра с 5:0 Сампдория навън. За генуезци, които доскоро мечтаеха за атака на челните места, поражението беше второ поред и общо трето в последните им 4 шампионатни мача.

На „Луиджи Ферарис” капитанът Мауро Икарди се развихри срещу бившия си тим и наниза цели четири гола. Това беше неговият шести хеттрик, откакто носи екипа на „нерадзурите”, за които вече има точно 100 гола в 172 срещи (във всички турнири). Предвид своята възраст от 25 години и 27 дни аржентинецът стана шестият най-млад реализатор в историята на калчото, който достига 100 попадения.

Нападателят не беше вкарвал от 5 януари насам, но днес имаше нужда само от 14 минути, за да оформи хеттрик.  Самп издържа 26 минути  преди да капитулира за първи път. Жоао Кансело напредна отляво и центрира доста преди да стигне до наказателното поле. Подаването му бе насочено към точката на дузпата, където Иван Перишич се извиси и нанесе перфектен параболичен удар с глава – 1:0.

Четири минути по-късно Икарди започна шоуто си. Интер получи правото да изпълни дузпа заради непохватно нарушение срещу Рафиня Алкантара. Икарди се засили и с нисък шут в центъра на вратата реализира своя юбилеен 100-ен гол в Серия А.

Само секунди по-късно Перишич се стрелна отляво, нахлу в пеналта и малко преди топката да пресече аутлинията центрира. Защитниците реагираха зле и Икарди се пребори с тях пред малкото наказателното поле, а после технично реализира с пета покрай стража Емилиано Вивиано – 3:0.

 В 44-ата минута защитата на Самп отново действа невероятно зле при пробив на Кансело отдясно. В настъпилото меле Рафиня пробва да вкара отблизо с пета, а Вивиано парира, с което сервира топката за Икарди и таранът не пропусна  - 4:0.

Последният гол на аржентинеца беше истински шедьовър, като всичко започна от поредната неумела изява от бранителите на генуезци. След пробив на Иван Перишич топката беше изритана високо над наказателното поле и падна при Икарди отдясно. Той не се поколеба и стреля с воле, като заби топката в земята и така прехвърли Вивиано – 5:0.

В класирането Интер има 55 точки и заема 4-ата позиция, като има аванс от 2 пункта пред петия Лацио. Третият Рома не е далеч напред със своите 56 точки. Сампдория е 7-и с 44 точки, като изостава с 3 от шестия Милан.