Отборът на Интер постигна лесна победа в турнира за Купата на Италия. „Нерадзурите” се наложиха безпроблемно над тима на българския национал Кирил Десподов – Каляри. Домакините победиха с 3:0 и се класираха за четвъртфиналите на надпреварата.

Над всички на „Джузепе Меаца” бе Ромелу Лукаку, който вкара две попадения за успеха на своя тим.

Двубоят в Милано започна по отличен начин за Интер, чийто тим излезе напред в резултата след точно 20 секунди игра. Защитник на гостите сгреши фатално, след като се опита да върне топката към своя вратар, но вместо това изведе Лукаку в наказателното поле, който задържа топката и след като я нагласи на удобния си крак,  вкара за 1:0.

Вторият гол за „нерадзурите” бе дело на Борха Валеро. След поредната атака на домакините в 22-ата минута, топката бе центрирана от Барела отдясно, а Валеро, макар и трудно я засече в мрежата. При първия си удар, Валеро нацели напречната греда, но след това успя да добута коженото кълбо в мрежата.

Малко след подновяването на играта през втората част, Барела асистира отново, а този път Лукаку с глава вкара за 3:0, с което уби интригата в срещата.

След третия гол в мача, домакините видимо намалиха темпото, което даде възможност на Каляри да реализира почетно попадение. То дойде в 73-ата минута и бе дело на Олива, който се разписа с мощен шут от близо 15 метра след асистенция на Чери с пета.

Десет минути преди края Андреа Ранкония оформи крайния резултата, след като засече с глава центриране от корнер.

Още по темата:

Лацио разпиля Кремонезе