Интер записа впечатляваща първа победа в Серия А за новия сезон. Нерадзурите се справиха трудно, но зрелищно с тима на Фиорентина, побеждавайки на своя „Джузепе Меаца” с 4:3.

Двата тима показаха страхотна игра, като победителят в мача бе решен в последната минута на срещата.

Кристиан Куаме от състава на гостите започна головата фиеста с попадение още в третата минута. Куаме се разписа от близко разстояние, след като бранителите на домакините не успяха да намерят отговор на едно центриране отляво.

Буквално в последната минута на първото полувреме Интер успя да изравни с прекрасен гол ма Лаутаро Мартинес. Нападателят получи на дъгата пред наказателното поле и с много добър удар преодоля стража на гостите.

Веднага след подновяването на играта, домакините натиснаха газта, а това даде резултат много бързо. Още в 52-ата минута се стигна до пълен обрат на резултата, след като Чекерини си реализира автогол, опитвайки се да избие топката пред собствената си врата.

Отговорът на Фиорентина обаче дойде доста бързо. Само пет минути по-късно резултатът в мача отново бе равен. Рибери проби отлично отляво и предостави топката на Кастровили, който пое от границата на наказателното поле, навлезе в пеналта и хладнокръвно стреля покрай вратаря 2:2.

Окрилени от изравняването на резултата гостите продължиха да атакуват и в 63-ата минута стигаха до нов гол, с който отново излязоха напред в резултата. В „архитект” на гола се превърна отново Рибери, който изведе Киеза по невероятен начин, а нападателят нямаше как да сгреши, останал сам срещу вратаря.

Футболистите на Интер обаче показаха страхотен характер и в заключителните три минути на мача отново обърнаха нещата в своя полза. Първо Ромелу Лукаку изравни в 87-ата минута, а в продължението на срещата Д’Амброзио подари трите точки на своите.