Интер се надява да убеди и други европейски клубове да променят финансовата си политика, за да не се стигне до спиране на футбола в Европа.

Както стана ясно, Серия А предвижда да ореже заплатите на футболистите, за да предотврати фалита на по-бедните клубове. Вариантите за справяне със ситуацията са два. Първият включва удължаване на сезона до юли, което обаче ще наруши заповедта на УЕФА за край на всички местни първенства до 30 юни. Освен това, подобна промяна би довела до бъркотия с трансферите на играчите, тъй като турнирите няма да са приключили. 

Другият вариант е дори по-сложен. Ако ситуацията остане сериозна през май, все по-вероятно е да се спрат преждевременно всички първенства. Това би нанесло огромни финансови щети на футбола, като за италианското първенство са в размер на 800 милиона евро. 

Според италианските медии изпълнителният директор на интер, Бепе Марота, се е свързал с няколко еропейски клуба, за да предложи стратегия за действие, а Барселона и Реал Мадрид вече са дали одобрението си. Идеята е да се намалят заплатите на футболистите с по 30% за март, април, май и юни. Преговорите обаче са сложни и мъчителни, тъй като никой не желае да се стига до подобна ситуация.