Интер за пореден път изпита горчивината на провала, макар и да не загуби гостуването си на Фиорентина. "Нерадзурите" водеха до продължението на двубоя във Флоренция, но допуснаха изравняване от сина на Диего Симеоне - Джовани и така мачът завърши 1:1. 

С това серията на гранда от Милано от мачове без победа набъбна на пет сблъсъка и така мечтите за титла се изправят с все по-страшна сила. Домакините пък таят някакви надежди за зона Европа след тази изстрадана точка.  

Мачът започна с домакински натиск, но нападателите на Фиорентина не успяха да намерят целта от страхотни ситуации. Още във 2-та минута Давиде Астори се озова на стрелкова позиция, но не успя да намери целта. 

Малко след това Федерико Киеза, който беше изключително активен, но и изключително неточен в изпълненията си в предни позиции, пропиля първата си огромна възможност за гол, като стреля над вратата от 100-процентова позиция. 

В крайна сметка, въпреки офанзивната игра преди почивката, гол така и не падна и развръзката остана за второто полувреме. И в него пак "виолетовите" започнаха по-активно, но пак Киеза не успя да оползотвори открилите му се възможности. 

И домакините от Флоренция бяха наказани за тази неадекватност при завършващите удари. В 56-та минута след едно центриране от пряк свободен удар Мауро Икарди беше изпуснат от защитата и стреля с глава. Вратарят изби, но топката пак стигна до аржентинеца и в добавката нямаше милост - 1:0 за Интер. 

Отново последва натиск на домакините, но те така и не успяха да се разпишат. И големият грешник продължаваше да бъде Федерико Киеза. Синът на Енрико Киеза пак се озова на страхотна позиция в 64-та минута, но ударът му беше избит от Самир Ханданович. 

Четвърт час преди края отново Киеза не успя да намери целта от изгодна позиция и така опропасти всички възможности на тима си за попадение в този мач, открили се пред него. Затова трябваше да се намеси Джовани Симеоне, за да спаси точката. 

Синът на Диего Симеоне се разписа в 91-та минута, след като беше точен при една добавка и в крайна сметка изкова равенството. След тази развръзка Интер остава на 6 точки от върха, а лидерите Наполи и Ювентус тепърва ще играят.