Интер обърна с 4:2 Емполи, след като губеше с два гола до 40-ата минута. Победата изкачи "нерадзурите" на върха в Серия А, с две точки пред Милан, който в неделя гостува на Верона. Две попадения отбеляза Лаутаро Мартинес, един добави Алексис Санчес , а Романьоли от гостите си вкара автогол. 

Интер Емполи

източник: sofascore.com

Срещата започна шокиращо за тима на Симоне Индзаги, който губеше с 0:2 след половин час игра. Андреа Пинамонти смълча трибуните още в 5-ата минута и посвети гола на бившия си агент Мино Райола, който почина наскоро. Малко след това попадение на Журковски от гостите не бе зачетено заради засада.
 
Атаките на домакините се редяха една след друга, но гол така и не падаше. В 22-ата минута диагонален удар на Дъмфрис мина близо до дясната греда на Викарио. Малко по-късно съдията отсъди дузпа за "нерадзурите" , но  ситуацията бе преразгледана с ВАР и 11-метровият наказателен удар бе отменен.
 
В 28-ата минута Интер допусна нова грешка. Аслани овладя топката и от малък ъгъл я прати покрай Ханданович за 0:2.
 
Пет минути преди почивката Интер върна едно попадение. Пробив на Димарко завърши с остро центриране в наказателното поле, Романьоли опита да изчисти и отклони топката към собствената си мрежа. Попадението вдъхнови "нерадзурите" и в края на първата част те изравниха чрез Лаутаро Мартинес - 2:2.
 
Интер натисна здраво след почивката, но вратарят на Емполи Гулиелмо Викарио имаше ден и направи великолепни спасявания. Той обаче се предаде в 64-ата минута, когато Лаутаро Мартинес от воле накара "Джузепе Меаца" да изригне - 3:2. В добавеното време влезлият като резерва Един Джеко удари греда, но малко след това Алексис Санчес не сгреши и оформи крайното 4:2.