Интер победи с категоричното 4:0 гостуващия Беневенто в мач от 20-ия кръг на Серия А. Точни за „нерадзурите“ бяха Лаутаро Мартинес, Ромелу Лукаку на два пъти, а Импрота си отбеляза автогол.

Силен мач за домакините направи Кристиан Ериксен, който бе в основата на първото попадение, отличи се с няколко отлични центрирания и една греда.

С този успех възпитаниците на Антонио Конте се приближиха на две точки от водача Милан, който е с 46.

„Вещиците“ от своя страна остават с 22 пункта на 12 място.


В шестата минута Кристиан Ериксен центрира от свободен удар в близост до тъчлинията, а Рикардо Импрота не успя да избегне топката и след контакт в крака му, тя се отклони в собствената му врата по неспасяем начин - 1:0.

В 33-ата минута датчанинът стреля директно от пряк свободен удар, но Монтипо боксира.

3 минути по-късно Лаутаро Мартинес подхвана контраатака през центъра, подаде вдясно на Барела, който му върна в наказателното поле, но ударът на аржентинеца мина над очертанията.

В 48-ата минута Ериксен шутира с левия крак от средна дистанция, коженото кълбо рикошира в съперников играч и чукна лявата греда.

9 минути след това Лаутаро Мартинес вкара десетия си гол през сезона. Галярдини подаде на аржентинеца, който бе с гръб към вратата, но се обърна технично и светкавично простреля Монтипо за 2:0.

В 67-ата минута Монтипо сбърка с изнасянето на топката, след като Мартинес пресече пас напред, гаучото подаде на Лукаку, който моментално отправи техничен изстрел по земя и покачи на 3:0.

В 75-ата минута центриране на Ериксен от корнер бе засечено с глава от Хакими, но топката му дойде зад тялото и контактът с топката не бе достатъчно прецизен.

120 секунди по-късно отново Кристиан Ериксен изпълни ъглов удар и пробва да изненада вратаря на "вещиците" с директен удар, но удари напречната греда.

Моменти след това Алексис Санчес видя непокрития Лукаку в пеналтерията и без да се замисля го намери с изключително прецизен пас, а белгийският таран мигновено стреля в десния ъгъл на Монтипо за 4:0.


Интер (3-5-2): Ханданович, Шкриняр (Де Фрай 74'), Ранокия, Бастони, Хакими, Барела (Видал 64'), Ериксен, Галярдини (Сенси 80'), Перишич, Лукаку (Пинамонти 80'), Мартинес (Санчес 74')

Резерви: Падели, Раду, Де Фрай, Коларов, Сенси, Дармиан, Санчес, Йънг, Видал, Брозович, Пинамонти

Старши треньор: Кристиян Стилини

 

Беневенто (4-3-3): Монтипо, Барба, Калдирола (Пастина 60'), Глик, Депаоли, Хетемай, Виола (Скиатарела 60'), Йонита (Тейо 70'), Импрота (Фулон 70'), Капрари (Инсинье 76'), Лападула

Резерви: Манфредини, Лукатели, Фулон, Пастина, Басит, Тейо, Дабо, Инсинье, Скиатарела, Масея, Ди Серио, Фалке

Старши треньор: Филипо Индзаги

 

Стадион: "Джузепе Меаца", Милано

Главен арбитър: Фабрицио Паскуа