Интер записа поредна победа по пътя си към титлата в Италия. Макар и трудно, „нерадзурите” се справиха с последния Кротоне с 2:0 и още в неделя могат да бъдат провъзгласени за новия шампион в Серия А. Това ще се случи, ако преследвачът Аталанта не успее да победи Сасуоло в неделя.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Поражението пък официализира изпадането на Кротоне в Серия Б.

Точни за успеха на Интер днес бяха Кристиан Ериксен и Ашраф Хакими, който вкара втория гол в срещата в добавеното време. Ромелу Лукаку същo успя да реализира, но попадението му бе отменено заради засада, която бе отчетена след ВАР.

Кротоне - Интер 0:2

източник: SofaScore.com

През първото полувреме футболистите на Интер удариха на два пъти гредите, но така и не успяха да вземат преднина в резултата. В 69-ата минута Кристиан Ериксен даде аванс в полза на Интер след асистенция на Ромелу Лукаку.

Седем минути преди изтичане на редовното време на двубоя попадение на гостите беше отменено заради засада и след консултация с видео асистент рефера. При бърза контра в допълнителните минути на срещата Ашраф Хакими получи пас от Николо Барела и технично фиксира крайното 2:0.

Кротоне има актив от само 18 спечелени точки и изпада от елита на Италия.

По-късно днес е двубоят между Милан и Беневенто. В неделя Ювентус играе като гост срещу Удинезе.