Отборът на Интер се наложи с 2:1 над Фиорентина в последния 1/4-финал от Купата на Италия. В края на първата част Антонио Кандрева изведе "нерадзурите" напред в резултата, а след това Мартин Касерес възстанови равенството. В 67-ата минута Николо Барела отново изведе домакините напред и донесе победата на своя тим. 

Още в 5-ата минута Пол Лирола пропусна да изведе гостите напред, нанасяйки опасен удар по земя, който обаче мина близо до вратата.

Последваха блокирани изстрели на Антонио Кандрева и Диего Годин. 

В 44-ата минута след серия от добри пасове на домакините и лоша намеса в защита на Мартин Касерес топката попадна в краката на Кандрева, който я изпрати в мрежата за 1:0.

Второто полувреме започна с изстрел на Ашли Йънг, който обаче мина покрай вратата, а малко след това с пропуски се отчетоха и Лаутаро Мартинес и Алексис Санчес. 

Последва нов опит на Лаутаро с удар от воле, но топката премина над вратата. 

В 60-ата Мартин Касарес се възползва от ъгловия удар за Фиорентина и след като си освободи пространство, наказа с глава Самир Ханданович. 

В 65-ата стражът на Интер се намеси блестящо, отразявайки удара на Душан Влахович. 

Малко по-късно "нерадзурите" отново поведоха в резултата след демонстрация на перфектна техника от страна на Николо Барела. Италианецът шутира от движение и изпрати топката право в долния десен ъгъл на вратата, правейки резултата 2:1. 

В края на втората част Лаутаро Мартинес принуди Пиетро Терачано за трети път да изважда топката от мрежата си, но попадението не бе зачетено заради засада.

В добавеното време Себастиано Еспозито можеше да затвори всичко, но ударът му бе блокиран от самоотвержена проява на противников защитник.