В мач от 21-ия кръг на Серия А Интер победи като гост Фиорентина с 2:0 след попадения на Барела и Перишич. Домакините съумяха да нацелят гредата чрез Бонавентура в 37-ата минута, но до гол не стигнаха. Така след този успех "нерадзурите" оглавиха класирането с актив от 47 точки, с точка повече от Милан, но и с мач повече. Фиорентина е на 12-о място с 22 точки.

Първата сериозна опасност дойде в полза на Интер, след като Барела се озова на голова позиция, но ударът му от около 10 метра беше спасен с вещина от Дронговски, който запази резултата. Домакините също не оставиха вратата на Ханданович без обстрел, като в 13-ата минута Айсерик намери място да стреля, но топката профуча на сантиметри от вратата на Интер.
 

Статистиката от Фиорентина - Интер

източник: Sofa Score

В 27-ата минута на срещата удар на Бонавентура беше блокиран от бранител. Интер стигна първи до попадение, след като Барела не остави шансове на Дронговски и откри резултата в 31-ата минута на срещата. Домакините тръгнаха да търсят изравняването, но в 37-ата минута гредата помогна на Ханданович след удар на Бонавентура, а при добавката вратарят на "нерадзурите" се справи с удара на Бираги.

Интер пропусна да удвои преднината си в последната минута на първата част, но Лукаку с глава не намери добре топката и тя излезе в аут.

В 52-ата минута на двубоя Интер реализира и втори гол. Перишич се разписа от няколко метра при добре организирана атака към вратата на съперника, а асистенцията дойде от Хакими. Три минути по-късно Перишич стреля опасно, но вратарят изби, а добавката на Лукаку прати топката в мрежата, но попадение нямаше заради засада.

Интер продължи да доминира на терена и в 65-ата минута Перишич отново затрудни Дронговски, който спаси с вещина. Две минути по-късно отново вратарят на Ла Виола спаси отбора си от трети гол. В 68-ата минута и Бастони не намери целта.

В 86-ата минута Куаме опита да преодолее двама от отбраната на Интер, но не сполучи. Минута по-късно след корнер отново той пробва мерника си, но този път топката излезе в аут. В крайна сметка резултатът се запази и Интер спечели 3-те точки.

Фиорентина - Интер 0:2
голмайстори: 0:1 Николо Барела (31), 0:2 Перишич (52)

Ето и съставите на двата отбора:

Фиорентина: Дронговски, Мартинес, Пецела, Игор, Бираги (82-Барека), Бонавентура, Борха Валеро (46-Куаме), Амрабат, Венути (73-Малкуит), Влахович (74-Кокорин), Айсерик (74-Пулгар)

Интер: Ханданович, Бастони, Де Врай, Шкриняр, Хакими, Барела, Брозович, Видал (46-Галярдини), Перишич (80-Дармиан), Алексис Санчес (62-Лаутаро Мартинес), Лукаку (89-Пинамонти)