Интер победи Венеция с 2:0 като гост в мач от 14-ия кръг на Серия А. По този начин „нерадзурите“ се доближиха само на точка от временните лидери Наполи и Милан.

Гостите стартираха по-агресивно, но през първите минути не успяха да застрашат опасно Серхио Ромеро.

В 34-ата минута гостите откриха резултата, след като Хакан Чалханоглу овладя рикоширала топка и с изстрел по земя в долния десен ъгъл реализира.

През втората част Интер продължи да бъде по-агресивният отбор и в 61-ата минута Милан Шкриняр засече с глава, но защитник на домакините изби решително.

Осем минути по-късно Един Джеко овладя в наказателното поле и стреля в средата на вратата, принуждаваайки Серхио Ромеро да се намесва решително.

В 84-ата минута Федерико Димарко пропусна отлична възможност да удвои преднината на „нерадзурите“, след като изстрелът му в средата на вратата бе спасен по великолепен начин от стража на Венеция.

Дълбоко в добавеното време на двубоя Интер получи правото да изпълни дузпа, след като играч на домакините игра с ръка. Ситуацията бе прегледана с ВАР иглавният съдия Ливио Маринели посочи бялата точка. Зад топката застана Лаутаро Мартинес и с отличен удар в долния десен ъгъл оформи крайния резултат.