Отборът на Интер продължи с победите в Серия А през този сезон, след като спечели с минималното 1:0 над състава на Удинезе. Единственото попадение отбеляза Стефано Сенси минута преди края на първата част. Гостите играха и с човек по-малко от 35-ата минута на двубоя, след като с директен червен картон бе изгонен Родриго Де Поул.

Интер създаде първата по-опасна ситуация в мача още в 5-ата минута. Матео Политано стреля по земя от далечно разстояние, но топката срещна страничната греда.

Стефано Сенси отправи мощен шут извън наказателното поле, но вратарят на гостите Хуан Мусо беше на място и спаси. Първата възможност за Удинезе дойде в 24-ата минута. Уолъс стреля от пряк свободен удар, но топката попадна право в ръцете Самир Ханданович. В 35-ата Родриго Де Поул беше изгонен с директен червен картон след като се сдърпа с Антонио Кандрева, когото шамароса в тила. След консултация с ВАР главният арбитър Маурицио Мариани изгони футболиста на „зебрите“.

В 39-ата минута много активният Политано се опита да изненада Мусо с удар по земя от пряк свободен удар в долния ъгъл, но аржентинският страж успя да избие в корнер. В 43-ата той се намеси и след изстрел на Сенси.

Само минута по-късно „нерадзурите“ поведоха в резултата. Стефано Сенси засече центриране на Дието Годин и отбеляза във врата на Мусо.

 В добавеното време на първата част отново вратарят на гостите Мусо се справи блестящо след изстрел отблизо на Политано.

През второто полувреме футболистите на Антонио Конте продължиха да нападат. На два пъти Политано имаше шанс да отбележи второ попадение, но Мусо продължаваше да спасява изстрел след изстрел и да държи Удинезе в мача.

В 80-ата за Интер влезе като смяна и Алексис Санчес, който дебютира с фланелката на гранда от Милано. Четири минути по-късно самият той можеше да вкара и първото си попадение за тима, но отново Мусо със страхотна намеса спаси удара му от няколко метра.

С тази победа “нерадзурите“ продължиха стопроцентовия си актив, като остават на върха в класирането с девет точки, с две повече от Ювентус, който не успя да победи Фиорентина по-рано днес. Удинезе остава с три точки на 14-та позиция. В следващия кръг играчите на Антонио Конте срещат Милан в градското дерби, докато „зебрите“ приемат у дома Бреша.