Съперникът на Лудогорец в Лига Европа Интер направи грешна стъпка в борбата си за титлата в Серия А, завършвайки 1:1 при гостуването си на Лече. Попаденията паднаха през второто полувреме и като цяло „нерадзурите“ не затвърдиха добрата форма, в която се намират. Добрата новина за треньора на миланския гранд Антонио Конте е завръщането на Алексис Санчес.

„Нерадзурите“ имаха възможност да открият резултата още в 3-ата минута, но удар от въздуха на Ромелу Лукаку премина покрай левия страничен стълб на вратата на Габриел.

Домакините не прибегнаха до дефанзивна тактика в началото на срещата и в 8-ата минута Марко Манкузо пропиля страхотна възможност от малкото наказателно поле, след като ударът му мина сантиметри от левия страничен стълб на Ханданович.

В следващите минути Интер натисна съперника си и в 20-ата минута гостите стигнаха до попадение на Лукаку. Но главният съдия Пиеро Дзакомели тсъди нарушение.

Две минути по-късно реферът прегледа нарушение на Джулио Донати с ВАР след съмнение за директен червен картон на защитника на Лече, но решението бе бранителя да получи само жълт.

В 29-ата минута Марчело Брозович овладя превъзходно пас на границата на наказателното поле и реши да стреля мигновено, но топката разтресе десния страничен стълб на Габриел и резултатът остана непроменен.

Дълбоко в добавеното време на първата част главния съдия Пиеро Дзакомели отсъди дузпа за Лече за игра с ръка на Стефано Сенси, но след разглеждане на ситуацията с ВАР реферът отмени решението си, което разгневи играчите на домакините.

Двата отбора стартираха равностойно втората част и положенията пред една от двете врати липсваха.

В 71-ата минута Стефано Сенси получи топката и не се замисли да стреля. Италианецът отправи мощен удар, но Габриел решително спаси.

Веднага след това Интер поведе. Кристиано Бираги центрира в наказателното поле и Алесандро Бастони отблизо я насочи в долния ляв ъгъл – 0:1.

Лече веднага натисна своя съперник и това даде резултат в 77-ата минута. Жан Майер центрира отляво в наказателното поле, където Марко Манкузо остана непокрит и реализира.

В 82-ата минута Филипо Фалко нацели десния страничен стълб на Самир Ханданович от фаул.

До края на двубоя Интер не успя да упражни по-масиран натиск. В заключителните секунди на мача Габриел увисна при центриране от фаул, получи се разбъркване, но защитата на домакините се справи и изчисти в ъглов удар.

„Нерадзурите“ не успяха да победят и останаха на второ място в Серия А с 47 точки на една от лидера Ювентус, който играе по-късно денс срещу Парма. От своя страна Лече се изкачи на 17-ата позиция с 16 пункта, точно над опасната зона.

СЪСТАВИТЕ:

ЛЕЧЕ (5-3-2): Габриел, Рисполи (76 - Фалко), Лучони, Розетини, Дел Орко, Донати, Дейола, Петричоне, Манкусо (83 - Мечариело), Лападула (62 - Майер), Бабакар

ИНТЕР (3-5-2): Ханданович, Годин (68 - Бастони), Де Врай, Шкринар, Кандрева, Барела, Брозович (82 - Валеро), Сенси (82 - Санчес), Бираги, Мартинес, Лукаку

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ СЕРИЯ А:

БОЛОНЯ - ВЕРОНА 1:1

БРЕША - КАЛЯРИ 2:2

МИЛАН - УДИНЕЗЕ 3:2