Интер записа важна победа в Серия А, надделявайки над Верона с 2:1 като гост в мач от 14-ия кръг на италианското първенство. По този начин „нерадзурите“ временно се изкачиха на първата позиция в класирането.

Двата тима стартираха равностойно, но гостите имаха леко преимущество. В 36-ата минута възпитаниците на Антонио Конте имаха отлична възможност да открият резултата, но Марко Силвестри се намеси решително след изстрел на Лаутаро Мартинес точно под гредата.

Интер стартира отлично втората част и в 52-ата минута резултатът бе открит. Ашраф Хакими с великолепно центриране намери Лаутаро Мартинес в наказателното поле, а аржентинецът с изстрел в лявата греда принуди топката да влети в мрежата.

В следващите минути домакините притиснаха съперника си и с малко късмет стигнаха до изравнително попадение. В 63-ата минута Самир Ханданович направи сериозна грешка, от която се възползва Иван Илич и с удар отблизо възстанови равенството.

Радостта на Верона не бе дълга и в 69-ата минута „нерадзурите“ отново поведоха. Марсело Брозович центрира в наказателното поле, където Милан Шкриняр бе над всички и с изстрел с глава реализира в горния десен ъгъл.

До края на двубоя Верона опита отново да стигне до равенството, но изстрел от пряк свободен удар на Федерико Димарко премина малко над напречната греда.

По този начин Интер се изкачи на първото място с актив от 33 точки, докато Верона се намира на деветата позиция с 20.