Интер имаше нужда от продължения, за да се класира за четвъртфиналите за Купата на Италия. „Нерадзурите” победиха Емполи с 3:2, като в редовното време срещата завърши 2:2. Алексис Санчес откри резултата в 13-ата минута, а в 61-ата минута Недим Байрами изравни. В 76-ата минута Патрик Кутроне вкара за 1:2, а в 91-ата минута Андреа Ранокия изравни. В 104-ата минута Стефано Сенси прати миланския гранд напред в турнира.

Срещата започна кошмарно за Интер, след като още в 3-ата минута Хоакин Корея получи тежка контузия и беше заменен принудително от Алексис Санчес.

По-добрата игра на „нераздурите” даде резултата в 13-ата минута. Тогава Алексис засече с глава на втора греда центриране на Дензъл Дъмфрис за 1:0.

Домакините продължиха да създават положения, но Лаутаро Мартинес и Андреа Ранокия не успяха да се разпишат.

В 62-ата минута Недим Байрами успя да изравни. Той получи в наказателното поле, овладя и с удар в левия ъгъл вкара за 1:1. Десет минути по-късно съдията първоначално посочи бялата точка за игра с ръка на Дъмфрис, но след намесата на ВАР промени решението си.

В 76-ата минута Емполи направи пълен обрат чрез Патрик Кутроне. Нападателят се разписа от близка дистанция.

В 91-ата минута Ранокия стреля със странична ножица една избира топка и успя да порази вратата, за да прати мача в продължения.

 В 102-ата минута след центриране на Д’Амброзио в наказателното поле топката едва не влезе коварно във вратата на Емполи, но Фурлан спаси от голлинията. Минута преди края на първото продължение влезлият като резерва Стефано Сенси с красив удар от границата на наказателното поле успя да направи 3:2 в полза на Интер.