Интер не успя да стартира 2019-а в Серия А с победа, като допусна подхлъзване срещу един от традиционно тежките си опоненти в последно време. Домакинството срещу Сасуоло от 20-ия кръг на калчото завърши при 0:0, като повечето опасни ситуации в срещата не бяха пред вратата на съперника.

Интер остана на 3-о място с 40 пункта, но вече с аванс от 7 пункта пред четвъртия Рома. При това положение ако Наполи победи Лацио утре в своя мач от кръга, то второто място ще се отдалечи на 7 пункта от "нерадзурите". Сасуоло, от своя страна, е 12-и с 26 точки, като се намира в серия от 4 поредни мача без успех.

Атмосферата на „Джузепе Меаца” беше малко по-различна от друг път, при това благодарение инициативността на клуба. Предвид последните расистки изцепки на местните фенове ръководството на Интер демонстрира своята добра воля, като покани 11 хиляди деца от местни училища да присъстват безвъзмездно по трибуните.

Сасуоло през последните години се утвърди като един вид страшилище за „нерадзурите”,  като спечели 7 от последните 8 мача помежду им. Тъкмо „неровердите” имаха и първия чист шанс в мача – в 14-ата минута Мануел Локатели получи топката на много изгодна позиция пред наказателното поле и опита да прати топката в горния ъгъл, но тя прелетя покрай десния стълб.

Интер отвърна бързичко, като три минути по-късно Матиас Весино се извиси и засече с глава центриране. Уругваецът нямаше много контрол над ситуацията, а изстрелът му премина над гредата.

В 24-ата минута атакуващите играчи на Сасуоло действаха с фантазия, а след серия елегантни подавания Кевин-Принс Боатенг предостави кълбото за Доменико Берарди. Италианецът го нагласи на левия си крак и опита фалцов шут към далечния горен ъгъл. Топката почти облиза горния край на напречната греда.

Седем минути по-късно Матео Политано извади на показ най-доброто от вратаря Андреа Консили. Бившият играч на Сасуоло нанесе силен шут, който щеше да влети под гредата, ако стражът не бе избил с върха на пръстите. Намесата му беше чудесна, като се има предвид, че Политано стреля малко пред вратарското поле. Мигове по-късно Иван Перишич беше на позиция да засече ниско центриране от фланга. Шутът на хърватина от 7-8 метра по диагонала обаче някак премина покрай целта.

Втората част предложи още равностоен футбол, обаче головите положения драстично намаляха. Сасуоло можеше да нанесе своя удар в 55-ата минута, когато Боатенг показа чудесна игра с глава и действително застраши вратата на Самир Ханданович. Словакът беше блестящ в намесата си и боксира далеч.

Интер опита по всякакъв начин да изкопчи нещо повече от мача. На терена се появиха Борха Валеро и Лаутаро Мартинес, като вторият можеше да се разпише само секунди след влизането си на терена. В 83-ата минута Данило Д’Амброзио изпрати чудесно центриране към наказателното поле, където Мартинес използва набраната в предишните 10-ина метра инерция, за да скочи и стреля мощно с глава. За разочарование на домакинските фенове изстрелът се оказа насочен право в Консили, който закова топката пред голлинията.

Две минути преди края Сасуоло не успя да се възползва от страхотен рейд на резервата Жереми Бога, който се впусна на дрибъл отляво, влезе в наказателното поле и центрира остро във вратарското поле. Там поне двама негови съотборници останаха далеч от топката.

Далеч по-критичния миг за Милан бе в първата минута от добавеното време, когато Ханданович с атрактивен плонж парира изстрела на Бога от 11-12 метра по диагонала. Топката остана в опасна близост до вратарското поле, където бившият играч на Левски Мехди Бурабия опита добавка, която беше блокирана от защитник.

Финалът на мача беше сложен непосредствено след точен изстрел с глава на Лаутаро, който се измъкна при далечната греда, за да отиграе центриране от корнер.

В следващия 21-и кръг Интер гостува срещу Торино, а Сасуоло се стяга за домакинство срещу Каляри.