Интер и Лацио не излъчиха победител в последния си мач за календарната 2017 година. Срещата от 19-ия кръг на Серия А между двата състава завърши при 0:0. Така „нерадзурите“ прекъсната серията от два поредни успеха (за купа и първенство) на „римските орли“. Същевремен момчетата на Лучано Спалети останаха без успех вече четвърти пореден двубой, след трите поредни поражения - от Сасуоло и Удинезе за Серия А и от Милан за купата.

Така, след като си поделиха по точка, Интер събра 41 на третото място, докато лациалите са пети с 37.

Лацио започна активно и в 20-ата минута дойде първата по-интересна ситуация в мача. Сергей Милинсович-Савич нанесе силен изстрел от движение някъде от границата на наказателното поле, но стражът Самир Ханданович изпъкна с отличен рефлекс и изби. Минута след това Бистош с глава засече след едно центриране, но над напречната греда.

„Нерадзурите“ се „събудиха“ след половин час игра. Иван Перишич получи умел пас, но не придаде достатъчно сила на удара си и Томас Стракоша без особени затруднения улови.

„Римските орли“ стигнаха до най-чистото си положение през първата част във втората минута на продължението. Луис Алберто стреля след центриране от корнер, но напречната греда спаси домакините.

След почивката Интер организира чудесна атака в 57-ата минута. Борха Валеро пое страхотен пас между няколко бранители и от границата на пеналта насочи удара си в долния десен ъгъл. Томас Стракоша обаче разгада по превъзходен начин идеята на съперника и изби в корнер, от който не произлезе нищо.

Един от най-интригуващите моменти в срещата се състоя в 61-ата минута, когато Чиро Имобиле нахлу отляво и стреля. Шкриниар се впуска да го блокира и с крака си изби топката, която след това рикошира в лявата му ръка. Реферът посочи бялата точка, въпреки протестите на „синьо-черните“. Все пак съдията се подпомогна с видеотехнологиите и след като изгледа повторение на ситуацията отмени решението си.

В 74-ата минута Фелипе Андерсон стреля в наказателното поле, но Ханданович се намеси навреме и пресече. Последва корнер за лациалите. След неговото изпълнение Марко Пароло овладя и шурира, но в аут.