Интер се утвърди на първото място в Серия А, след като победи Парма с 2:1 в гостуването си на "Енио Тардини" в последен мач от 25-ия кръг на италианското калчо. Двете попадения за „нерадзурите“ вкара Алексис Санчес. Почетния гол за домакините бе дело на Ернани.

Така възпитаниците на Антонио Конте дръпнаха с 6 точки пред градския си съперник Милан, който е с 53 пункта.

„Дуковете“ от своя страна остават на предпоследното място с 15.


В шестата минута домакините изпълниха късо корнер, топката стигна до Куцка, но ударът му бе блокиран.

В 15-ата минута Куртич нанесе прекрасен изстрел с глава от 2-3 метра след центриране на Ернани от десния фланг, но Ханданович демонстрира брилянтен рефлекс.

4 минути по-късно Лукаку получи дълъг извеждащ пас на дясното крило, навлезе навътре и шутира с левия крак, но неточно.

В 31-ата минута Ашраф Хакими проби брилянтно по десния фланг и пусна успоредно подаване към центъра на наказателното поле, но Ериксен изпревари коженото кълбо и се размина с него.

7 минути след това Брозович изведе Лукаку през централната зона, белгиецът напредна и стреля по земя, но Сепе прибра краката и блокира.

В последната минута от редовното време на първото полувреме Перишич центрира от далечната греда към Лукаку, който се извиси и нанесе опасен изстрел към левия ъгъл, но топката мина агонизиращо близо до целта.

В ответната атака Куртич сложи коженото кълбо на главата на Ман, който с гръб към вратата опита да намери очертанията, но с малко в аут.

В 54-ата минута Алексис Санчес откри. Чилиецът се измъкна зад защитата и от близка дистанция стреля с левия крак, Сепе се намеси, но недостатъчно убедително и въпреки че топката бе изчистена, тя бе преминала с целия си обем голлинията - 0:1.

6 минути по-късно Ернани изпълни свободен удар и изсипа в наказателното поле, където намери непокрития на далечната греда Осорио, който нанесе удар, но над напречната греда.

В 62-ата минута Лукаку получи в центъра при мълниеносна контраатака, напредна около 30 метра и пусна подаване към свободния Санчес, който мигновено стреля в левия ъгъл на Сепе за 0:2.

В 71-ата минута Ернани се оказа на точното място в точното време и засече по чудесен начин центриране от Михайла в пеналтерията, прострелвайки от близка дистанция Ханданович за 1:2.

В 82-ата минута Ернани стреля от пряк свободен удар, но право в стената.

3 минути след това Лукаку пробва късмета си от около 15 метра, но право в ръцете на Сепе.

Парма Интер

източник: sofascore.com


Парма (4-3-3): Сепе, Гаглиоло (Пецелия 66'), Карамо, Бани, Куртич, Бругман, Ернани (Пеле 85'), Осорио, Валенти (Буси 66'), Куцка (Инглесе 67'), Ман (Михайла 45')

Резерви: Коломби, Якопони, Пецелия, Граси, Пеле, Циприен, Сом, Бруно Алвеш, Михайла, Брунета, Буси, Инглесе

Старши треньор: Роберто Даверса

 

Интер (3-5-2): Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович, Ериксен (Видал 67'), Перишич, Санчес (Мартинес 76'), Лукаку

Резерви: Раду, Галярдини, Весино, Мартинес, Коларов, Сенси, Ранокия, Йънг, Видал, Дамброзио, Дармиан, Пинамонти

Старши треньор: Антонио Конте

 

Стадион: "Енио Тардини"

Главен арбитър: Фабрицио Паскуа