Интер сам си стъжни живота, но успя да запише осмата си победа от десет мача в Серия А. Това стана в домакинството на Сампдория, срещу който надделя с 3:2. Но до 65-та минута "нерадзурите" водеха с 3:0 и не се виждаше как може да бъдат затруднени. А именно това и стана. 

Мачът започна великолепно за домакините от Милано. Те поведоха още в 18-та минута, когато Матиас Весино центрира от корнер и намери непокрития пред вратарското поле Милан Скринияр и той с добавка пред ръцете на вратаря отбеляза за 1:0. 

В 32-та минута дежурният голмайстор на Интер Мауро Икарди не пропусна да запише отново името си в статистиката. Една лошо изчистена топка от защитник на Сампдория попадна на волето му и той с мощен шут по диагонала на вратата опъна мрежата за втори път. 

При този резултат дойде и почивката, а малко след нея отново Икарди се разписа, за да набъбне резултатът на 3:0. Тогава Иван Перишич се измъкна зад защитата и пусна успоредно на голлинията за връхлитащия аржентинец и той с прецизен изстрел се разписа, за да оформи класиката 

Тук обаче дойде отпускането и за малко "нерадзурите" да съжаляват горещо за него. Първо в 64-та минута ветеранът Фабио Куалярела с хубав прехвърлящ пас намери Давид Ковнацки зад защитата, но под малък ъгъл спрямо вратата. И въпреки това той се разписа за 1:3. 

Интригата се върна с пълна сила в 85-та минута, когато Куалярела се и разписа след асистенция на белгиеца Денис Прает и направи финалните минути инфарктни за тифозите на Интер. Тимът им обаче устиска аванса си и се поздрави с трите точки. 

С тях момчетата на Лучано Спалети имат вече 26 в актива си и продължават без загуба. Те са временно на върха, но преди изиграването на останалите мачове. Сампдория остава на шестата позиция със 17 точки.