Наставникът на Интер Антонио Конте завърши на второ място с "нерадзурите" в Серия "А", като отборът му завърши само на точка зад шампиона Ювентус. Той  обаче е на мнение, че разликата между двата клуба остава сериозна и неговият състав има още много работа, за да настигне "бианконерите". Освен това италианецът скочи на шефовете си, че не са оказали достатъчно подкрепа към отбора в последните месеци.

"Момчетата и треньорският щаб заслужават похвали за това, което постигнаха през сезона. Интер не бе печелил толкова точки отдавна. Все още изоставаме от Ювентус и разликата не е никак малка. Трябва да бъдем интелигентни и да не се люшкаме между депресия и еуфория, защото и двете са вредни и твърде крайни. Бих казал, че си свършихме работата в Серия "А", подобрихме представянето си за Купата на Италия, достигайки 1/2-финал и сега се надявам да завършим позитивно и в Лига Европа. Това бе трудна година за мен, но се радвам, че работих с тези момчета, които са истински професионалисти и се раздадоха докрай. Юве спечели девето поредно Скудето и само можем да ги поздравим. Те още веднъж показаха, че са по-силни от всички останали и продължават да се развиват. Нашата цел е да стопим изоставането. "Бианконерите" имат здрава инфраструктура както на терена, така и извън него, която е по-добра от тази на останалите отбори, но ние се опитваме да се доближим до тях. Аталанта постигна много през сезона с идеите на Джанпиеро Гасперини. Срещу тях на всеки бе трудно. Ние обаче се бяхме подготвили добре за този мач. Отборът ми се представи добре, въпреки че постоянно бе критикуван, както и аз", сподели Конте.

"Годината бе трудна за мен, много трудна. Не мисля, че работата на играчите бе оценена по достойнство. Те не получиха почти никаква подкрепа от клуба. Трябва да продължим да растем и да да се подобряваме във всяко едно отношение, включително и извън терена. Един голям клуб трябва да защитава своите играчи. Ще говоря с шефовете по този въпрос след края на сезона. Трябва да се срещна с президента, който в момента е в Китай. Годината бе напрегната, но футболистите се справиха добре с това да се изолират от критиките и да се сплотят, въпреки всички трудности. Бяхме заляти с помия в послединте месеци, но не получихме никаква защита от клуба. Проблемът е, че аз имам визия за клуба, знам пътя, по който трябва да поемем и какво трябва да направим. Наскоро гледах интервю с Лучано Спалети от 2017 година. Сега сме 2020-а, а нищо не се е променило. Аз мога да дам посоката през първата година, но ако не си вземем поуките и продължаваме да правим едни и същи грешки, значи просто сме луди. И искам да е ясно, не говоря за работата на пазара и за трансферите в клуба", добави той.