Наставникът на Интер Милано Антонио Конте се включи с дарение в борбата с коронавируса, закупувайки 12 лаптопа за студенти в медицинския университет в Торино. Конте е пратил устройствата в Реджина Маргерита – детска болница в петък, като за това призна шефът на лечебното заведение – Тициана Катенацо, квалифицирайки постъпката като „неочакван подарък”.

Всичко за коронавируса и спорта може да следите тук!

„Говорихме с него и съпругата му ден по-рано, за да му кажем трудностите, които имаме в нашата невропсихиатрия. По време на пандемията, студентите ни са без преподаватели и учат чрез мобилни телефони и лаптопи. С този подарък е възможно да имаме още по-малък контакт с тях, което е важно в тези дни. Това е впечатляващо от страна на сеньор Конте. Липсата на нормални учебни условия е голям дискомфорт за студентите ни и програмата изостава”, призна Катенацо.

50-годишният наставник, който има спечелени титли на Италия с Ювентус като треньор и играч, е женен за съпругата си Елизабета, която е родом от Торино. Именно региона Пиедмон, където е локиран Торино, е четвъртият най-тежко заразен от коронавируса.