Старши треньорът на Интер Антонио Конте не сри разочароването си след отпадането на тима му на 1/2-финала за Купата на Италия от Наполи. Снощи "нерадзурите" направиха 1:1 на "Сан Паоло", но отпаднаха с общ резултат 1:2 след поражението на "Сан Сиро" в първия мач. 

Наставникът обаче смята, че това не е било сраведливо и играчите му повече са заслужавали да финалния сбълъсък срещу Ювентус.

"С оглед на показаното в двата мача, ние повече заслужавахме да сме на финала. Няма за какво да упрекна моите играчи за показаното от тях в днешния двубой. Това е агресивният футбол, който искам да виждам, ние тотално доминирахме. Създадохме много положения и може би трябваше да сме по-точни пред гола, но Давид Оспина направи някои блестящи спасявания. Разочарован съм, че получихме този гол, защото дойде от наивна грешка, която можеше да си спестим. Щом можем да играем по този начин с отбор като Наполи, това ни дава надежда за бъдещето", заяви Конте.

"Това е Интер, който искам да виждам. Бяхме агресивни и не дадохме шанс на Наполи да разгърне играта си. Техният вратар ги спаси. Това са фактите. Имахме повече от 60% владеене на топката и много повече удари от съперника. Наполи е на финал и можем да им свалим шапка, но аз винаги анализирам представянето, а не само резултата. Доволен съм от моя отбор и смятам, че ние повече заслужавахме да сме на финал", коментира още бевшият треньор на Юве и Челси.