Прекрасната серия на Интер от девет поредни победи във всички турнири намери своя край. На четвъртфиналите за Купата на Италия "нерадзурите" преклониха глави пред Лацио с 1:2 и се простиха с надпреварата. 

Фелипе Андерсон и Лукас Билия от дузпа отбелязаха попаденията за римските "орли", докато в края Марсело Брозович върна едно попадение за миланския гранд, но това беше всичко. Двата тима завършиха мача с по десетима на терена след изгонванията на Жоао Миранда от Интер и Стефан Раду от гостите. 

Тази развръзка направи изключително вероятно да има римско дерби на полуфиналите в турнира. За да се изпълни това, Рома трябва да победи втородивизионния Чезена, което изглежда лесно постижимо. 

Мачът започна с натиск на Интер, като Жофри Кодогбия удари гредата в 16-та минута. И малко по-късно домакините бяха попарени. Сенад Лулич центрира в 20-та минута и качи топката на главата на непокрития Фелипе Андерсон, който щеше да скъса мрежата - 1:0 за Лацио. 

Малко по-късно двама играчи на "орлите" излязоха сами срещу Самир Ханданович, но отиграха прекалено слабо и второ попадение нямаше. Така повече голове до почивката нямаше и развръзката остана за второто полувреме. 

А интригата сякаш приключи в 55-та минута, когато римляните получиха дузпа. Чиро Имобиле беше повален в наказателното поле от Жоао Миранда, който беше изгонен. От 11-те метра Лукас Билия се разписа за 2:0 и всичко изглеждаше решено. 

Последваха доста пропуски и от двата отбора, а четвърт час преди края Стефан Раду също беше изгонен и Лацио остана с десетима на терена. Интригата се върна в пълна степен в 85-та минута, когато Интер намали чрез Марсело Брозович, който се разписа с глава, но това беше всичко. 

Така Лацио е на полуфинал, а феновете потриват доволно ръце и очакват римско дерби в предпоследната фаза за Купата на Италия.