Лацио и Интер запазиха едната точка разлика помежду си, с аванс за миланския гранд от 58:57, в битката за четвъртото място. В мачовете от 30-ия кръг на Серия А двата тима стигнаха до победи срещу опашкарите, съответно Беневенто и Верона, но го направиха по различен сценарий.

Лацио обърна гостуващия Беневенто с 6:2, но преди да стигне до трите точки, столичният тим трябваше да страда и то срещу осакатен тим. Още в 7-ата минута вратарят на Беневенто Кристиан Пугиони бе изгонен, след като игтра с ръка извън наказателното си поле.

В 19-ата минута Чиро Имобиле изведе лациалите напред в резултата и изглеждаше, че за тях няма да има никакъв проблем в мача. Но в 23-ата минута Каталди изпълни перфектно фаул и Беневенто изравни. В 51-ата минута с 10 души аутсайдерът Беневенто излезе напред в резултата с гола на Гилерме.

Но Лацио се взе в ръце, а пък и Беневенто грохна. Филипе Кайседо изравни в 60-ата – 2:2. И после се стигна до голеада във вратата на гостите.  Стефан де Врай в 66-ата, Чиро Имобиле в 68-ата и Лукаш Лейва в 83-ата направиха резултата 5:2 за Лацио.

В самия край Луис Алберто от дузпа направи резултата 6:2.

Интер нямаше подобни премеждия по пътя към победата над гостуващия Верона. Още в 1-ата минута Мауро Икарди реализира за 1:0. В 13-ата минута резултатът вече стана 2:0 го попадението на Иван Перишич.

В 49-ата Перишич чукна топката към Икарди и той вкара втория си гол в мача за крайното 3:0.

Резултати:

Болоня – Рома 1:1

Интер - Верона 3:0

Лацио – Беневенто 6:2

Аталанта – Удинезе 2:0

Дженоа – Спал 1:1

Каляри – Торино 0:4

Фиорентина – Кротоне 2:0