Интер и Милан изиграха лудо дерби де ла Мадонина, в което в крайна сметка ликуваха „синьо-черните“ с 3:2.

Победителите повеждаха на три пъти, последния път от дузпа в 90-ата и това им донесе трите точки. Мауро Икарди бе героят на мача, след като записа хеттрик.

Интер е втори в класирането с 22 точки, с две по-малко от лидера Наполи.

Милан пък е десети с 12 пункта, като трябва да съжалява за пропусната поне точка, защото игра много силно през второто полувреме.

Интер създаде първата опасност в мача. Антонио Кандрева получи хубав пас и стреля от границата на наказателното поле, но разтресе напречната греда на вратата на Милан. Това се случи в 13-ата минута.

В 28-ата минута обаче „синьо-черните“ стигнаха до гол. Кандрева центрира прецизно, а Мауро Икарди засече топката и Интер откри резултата – 1:0.

В края но полувремето Милан достигна до два чудесни шанса, но първо Ханданович отрази удар на Борини, а след това Борини пропусна още един шанс, изпращайки отбитата топката малко покрай гредата.

Но това явно беше сигнал за това, което се случи веднага след подновяването на играта. Милан се вдигна на страхотен щурм.

В 49-ата минута Андре Силва разтресе гредата на вратата на Интер, а отбитата топка бе посрещната и довкарана от Матео Мусакио, но той бе в положение на засада и голът не бе зачетен.

Но той логично падна в 56-ата минута, когато със смъртоносен удар Сусо изравни резултата. Милан продължи да напада зверски, но и Интер пак започна да хапе.

Тъкмо Ханданович спаси положение, предотвратило нов гол за Милан, когато Интер удар за втори път. И пак точен беше Икарди, който засече от въздуха центриране на Перишич за страхотния си втори гол в 63-ата минута – 2:1 за Интер. Страхотен гол!

В 81-ата обаче настойчивостта на „росонерите“ бе възнаградена от Бонавентура, чийто удар Ханданович извади около половин метър отвъд голлинията.

Но това не бе всичко. Интер се вдигна на щурм и в 90-ата минута бе отсъдена дузпа пред вратата на миланистите. Рикардо Родригес задържа Перишич, а 11-метровият удар бе превърнат в гол отново от Икарди – негов хеттрик.

Така Интер изтръгна победата с 3:2 в едно лудо 167-о дерби на Милано.