Отборът на Интер постигна ключова победа срещу Наполи в голямото дерби на 12-тия кръг в Серия А, надделявайки с резултат 1:0.  Ромелу Лукаку се оказа героя за "нерадзурите" след точно изпълнение на дузпа. 

Лоренцо Инсиние пък получи червен картон заради реплика към съдия Давиде Маса след отсъждането на 11-метровия наказателен удар, а момчетата на Гатузо пропуснаха куп добри положения за гол. 

Първите 10 минути на мача преминаха без опасности пред двете врати и по-дълго владение на топката от страна на Наполи. В 16-ата минута Дрис Мертенс напусна терена принудително, след като получи тежка контузия в глезена.

Най-добрият шанс за Наполи в мача се откри в 33-ата минута. Топката падна от въздуха точно на крака на Пьотър Желински, който изстреля истински снаряд. За радост на Ханданович ударът на поляка не намери очертанията на вратата. Четири минути по-късно Николо Барела сложи топката на главата на Роберто Галярдини, но ударът с глава на халфа беше слаб и не затрудни Оспина. 

В 54-ата минута Марио Руи извади добре топката към Лоренцо Инсиние. Капитанът на "адзурите" нанесе удар от пеналтерията, който беше висок и много неточен.

В 73-ата минута Интер получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Давид Оспина срещу Матео Дармиан. Стражът на гостите закъсня и удари крака на халф-бека със своята ръка, което беше достатъчно за Давиде Маса да посочи бялата точка. Инсиние потърси сметка на арбитъра малко по-бурно, за което получи директен червен картон. Зад топката пък застана Ромелу Лукаку, който превърна дузпата в гол с безпощаден удар.

В последната минута на редовното време Ханданович измъкна Интер. Джовани Ди Лоренцо стигна до чиста голова ситуация след слаба игра на Сенси в наказателното поле. Защитникът стреля в близкия ъгъл на словенеца, но вратарят успя да парира с крак. 

В 92-ата минута Ди Лоренцо намери Петаня в наказателното поле, нападателят пое, завъртя се с Де Фрай на гърба си и стреля. Топката обаче срещна страничната греда и излезе в аут, а Интер за пореден път се измъкна сух.