Интер постигна втора поредна победа в отсъствието на своя бивш капитан Мауро Икарди. В 24-ия кръг на Серия А „нерадзурите” надиграха Сампдория с 2:1 в двубой, който се разгорещи много към своя край.

Данило Д’Амброзио и Раджа Наинголан вкараха важните попадения, за да защитят третата позиция на тима в калчото. Белгиецът освен това беше изпратен с аплодисменти от феновете при смяната си, което със сигурност може да се счита за послание към Икарди, който след разжалването си отказа да пътува за гостуването срещу Рапид Виена в Лига Европа. Доскоро Наинголан беше всичко друго, но не и любимец на клубните фенове, тъй като също си докара дисциплинарни проблеми.

„Нерадзурите” отрано започнаха с положенията пред вратата на Емил Аудеро. Иван Перишич стреля опасно с глава след центриране от ъглов удар, за да предизвика спасяване с върха на пръстите. В 7-ата минута Лаутаро Мартинес подгони извеждащ пас само за да шутира в тялото на стража.

В следващите минути нямаше чак толкова чисти ситуации, а в 37-ата Аудеро без малко да подари гол за съперника. Наглед не толкова специален шут на Перишич се промуши през ръцете на закупения от Ювентус страж, който някак намери начин да се извърти бързо и да спре търкалящата се към голлинията топка.

Добавеното време донесе доста атрактивен гол от Милан Шкриниар, който с нетипична за централен бранител грациозност укроти топката на гърди и опъна мрежата с мощно воле. Далеч преди нанасянето на удара обаче беше прозвучал сигнала на съдията за засада на Данило Д’Амброзио.

През второто полувреме двубоят беше малко по-двуостър, защото и Самп погледна към противниковата врата. В 55-ата минута Лаутаро Мартинес се измъкна, за да засече подканяща топка, а защитник на генуезци блокира в последния момент.

В 67-ата минута ветеранът Фабио Куалярела без малко да препарира новия капитан на Интер Самир Ханданович. Опитният голаджия получи прекалено много пространство пред дъгата, а техничният му изстрел профуча на косъм над гредата.

Буквално в ответната атака Матео Политано можеше да вкара много красиво попадение, след като на скорост напредна към дъгата и с левия крак шутира от 20-ина метра. Топката прелетя с красив фалц току покрай десния стълб.

Логичното, предвид натиска на Интер, се случи в 73-ата минута. Иван Перишич за пореден път беше неудържима стихия отляво и пусна перфектното прострелно центриране покрай Аудеро. На далечната греда Д’Амброзио изникна в точния миг, за да засече в мрежата – 1:0.

Преднината на Интер издържа само 3 минути. Самп създаде истинска суматоха в наказателното поле чрез Карол Линети, който овладя около точката на дузпата и беше фаулиран от Милан Шкриниар. Маноло Габиадини моментално се стрелна към топката, промуши се между бранителите и с диагонален шут реализира за 1:1, възползвайки се от авантажа.

Головата престрелка продължи в отлично темпо. Интер стигна до ъглов удар в 78-ата минута, при който защитниците на Самп не изчистиха топката много добре. Тя стигна до намиращия се пред наказателното поле Раджа Наинголан, който с десния крак намери единственият възможен коридор през купа от тела – 2:1. Аудеро беше напълно изненадан. Имаше и мигове на изтръпване за домакинските фенове, тъй като съдиите преразгледаха ситуацията чрез ВАР, който узакони попадението.

Така Интер взе втора поредна победа в първенството и с 46 точки остава трети, поддържайки аванс от 4 пункта пред градския съперник Милан. Вторият Наполи е само на 6 точки пред „нерадзурите”.

Сампдория инкасира трето поредно поражение и скоро може да излезе извън топ 10. Момчетата на Марко Джампаоло са 10-и с 33 точки, на три пред 11-ия Сасуоло.