Отборът на Интер не остави никакви шансове на последния в класирането Бреша и постигна най-изразителната си победа за сезона, побеждавайки го 6:0 в мач от 29-ия кръг на Серия А. Цели шестима футболисти успяха да се разпишат днес. Това бяха Ашли Йънг (5'), Алексис Санчес (20') от дузпа, Данило Д'Амброзио (45'), Роберто Галярдини (52'), Кристиан Ериксен (83') и Антонио Кандрева (88').

“Нерадзурите” не бяха вкарвали толкова много попадения в официален мач от 12 март 2017 г., когато разбиха със 7:1 Аталанта на своя стадион.

Първото положение в мача бе на сметката на гостите в 3-ата минута, когато грешен пас на Йънг доведе до възможност за Алфредо Донарума, но неговият удар премина над вратата.

Само две минути след това англичанинът се разписа от воле след центриране на Алексис Санчес – 1:0.

В 20-ата минута именно нападателят беше точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Алеш Матею срещу Виктор Моузес.

В 24-ата минута Лаутаро Мартинес не успя да засече добре с глава центриране на Галярдини, а малко след това Моузес също направи пропуск.

В 35-ата домакините се справиха с няколко удара на Даниеле Десена и Симон Скраб, а минута по-късно Йесе Йоронен изби опасен удар точно пред голлинията си.

В последната минута от първата част "нерадзурите" стигнаха до трето попадение, след като Данило Д'Амброзио с глава прати топката в противниковата мрежа след центриране на Йънг.

В последните секунди на полувремето изстрел на Лаутаро от близка дистанция попадна право във вратаря Йоронен.

В 49-ата минута шут на Лаутаро излезе в аут.

Три минути след това Санчес центрира от фаул, а след удар с глава Галярдини отбеляза за четвърти път във вратата на Бреша.

В 58-ата минута отново той нанесе нов точен изстрел, но Йоронен този път успя да спаси.

Малко след това Борха Валеро не намери целта след удар с глава.

В 63-ата минута хубав удар на Моузес премина на сантиметри от вратата.

180 секунди след това Самир Ханданович се намеси след удар на влезлия от скамейката Ернесто Торегроса, а минута по-късно друга резерва - Ериксен, нацели напречната греда на другата врата.

В 71-ата Торегроса направи нов пропуск.

В 83-ата появилият се като резерва Ромелу Лукаку пробва изстрел, който Йоронен изби, но Ериксен се справи с Масимилиано Мангравити и успя да добута топката зад голлинията – 5:0.

Две минути преди края друга резерва - Антонио Кандрева също успя да се разпише с удар по земя.

В 90-ата Лукаку можеше да отбележи и седми гол, но изстрелът му с глава не намери рамките на вратата и така мачът завърши - 6:0.

С тази победа Интер остава трети с 64 точки, на осем от лидера Ювентус. Бреша е последен с 18 точки, на осем от спасението. 

В останалите мачове тази вечер от Италия се получиха следните резултати: Болоня - Каляри 1:1, Фиорентина - Сасуоло 1:3, Верона - Парма 3:2, Лече - Сампдория 1:2.