Inter Academy Camp Bulgaria 2019 официално бе открит тази сутрин. Над 110 деца от цялата страна и чужбина, включително Италия, Германия, Франция, Русия и др., ще вземат участие във втория детски футболен лагер на „нерадзурите“ у нас. След изключително успешното първо издание на кампа, град Бяла, обл. Варна отново ще „превключи“ на „черно-сини“ вълни, след като от 30 юли до 4 август ще бъде домакин на 18-кратния шампион на Италия, който ще обучава таланти на възраст между 5 и 17 години.

За трето поредно лято пък организаторите от Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ и Община Бяла могат да се похвалят с подобно мащабно събитие, участие в което вземат над 100 деца.

Масимо Теренцио, Салваторе Бениамино, Франческо Николи, Андреа Калигара и Габриеле Дзанон, който се завръща в Бяла, ще работят до края на седмицата с футболните таланти, сред които се отличават и цели шест смели девойки. От българска страна пък ще им помагат доскорошният асистент на Ивайло Петев в саудитския Ал-Кадисия Емануел Луканов, шефът на ДЮШ на Черно море Калоян Георгиев, селекционерът на националния отбор на България за девойки до 17 г. и участник на Евро 2019 Троян Радулов, треньорите от „РД Спорт“ (София) Александър Капитански и Станислав Антонов и представителят на „Национал“ Ганчо Проданов.

И тази година организаторите от Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ и Община Бяла са подготвили богато наситена със събития програма, забавни игри с децата и техните родители, както и множество изненади и награди, осигурени от спонсорите и партньорите на събитието, сред които е и Фенклубът на Интер у нас – “Inter Club Bulgaria”. Благодарение на тях всички участници ще се радват не незабравими шест дни на родното Черноморие, а наесен пет от най-добре представилите се деца ще имат уникалната възможност да бъдат част от Inter Academy Experience.

Миналогодишните победители имаха шанса да посетят централата на Интер в Милано, да се запознаят отблизо с историята на „нерадзурите“ и спечелените от тях множество трофеи, да стъпят на митичния „Сан Сиро“, да изгледат на живо двубой от Серия „А“, а след неговия край да се срещнат лично със звездите на 18-кратния шампион на Италия.

Припомняме, че в началото на миналата година, за да обяви официало сътрудничеството между Inter Academy Camp и Сдружение „Бъдеще чрез спорт“, на специално посещение у нас бе лично техническият директор на Inter Academy г-н Марко Монти. Бившият футболист на Интер, Лацио и Аталанта не скри задоволството си от предоставените от Община Бяла и Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ условия, а за високата оценка на организирания първи тренировъчен лагер на Интер у нас говори фактът за бързо удълженото сътрудничество между двете страни.