Наполи победи Интер като гост в първи 1/2-финал за Купата на Италия. Единственото попадение падна през втората част и бе дело на Фабиан Руис. Летящият високо милански гранд бе свален на земята от намиращия се в криза неаполитански клуб. Но всичко ще трябва да се реши на реванша на "Сан Паоло".

"Нерадзурите" стартираха агресивно на "Сан Сиро". В 6-ата минута Марсело Брозович стреля към вратата на Оспина, но колумбиецът не бе затруднен и улови.

Гостите отговориха пет по-късно, но удар от въздуха на Дрис Мертенс премина над вратата. В следващите минути двата тима предложиха битка в средата на терена, а "партенопеите" показаха, че няма лесно да се предадат.

В 17-ата минута центриране отляво на Бираги в наказателното поле бе завършено от Лаутаро Мартинес, но топката премина над напречната греда. Аржентинецът се вклини между Манолас и Максимович, но не успя да стреля добре с глава.

Логично домакините държаха контрола на топката, а Наполи предпочиташе да изчаква грешка на противника. Когато гостите отнемеха кълбото Интер бързо пресираше съперника си.

В 28-ата минута „нерадзурите“ получиха добра възможност да се разпишат от фаул. Кристиано Бираги застана зад топката, но стреля покрай левия страничен стълб на Оспина.

Две по-късно Моузес не успя да пресече подаване към Елиф Елмас. Крилото на Наполи овладя и проби в наказателното поле, след което изпрати остро топката към далечната греда, н оБастони бе на мястото си и изчисти.

Малко по-късно Пьотр Жиелински стреля от дистанция покрай десния страничен стълб на Даниеле Падели.

В добавеното време на първата част Жиелински бе изведен сам срещу Падели, но стражът на Интер решително се намеси. След това „партенопеите“ поискаха дузпа за игра с ръка на Стефан де Врай, но главният съдия Джанпаоло Калаврезе не посочи бялата точка.

Все пак много предпазливата игра и на двата отбора доведе и до логичното 0:0 след първите 45 минути.

Интер започна и второто полувреме с натиск. В 50-ата минута Лукаку с гръб към вратата стреля с глава, но Опсина улови.

В 57-ата минута Наполи поведе. Фабиан Руис се разходи покрай отбраната на „нерадзурите“ и от дъгата на наказателното поле изстреля превъзходен удар в горния десен ъгъл на Даниеле Падели – 0:1.

В 63-ата минута Лаутаро Мартинес пое с гръб към вратата, обърна се и стреля, но покрай левия страничен стълб на Оспина. Минути по-късно в игра за Интер се появи Кристиан Ериксен на мястото на Стефано Сенси.

В 70-ата минута страстите се нажежиха и главният съдия Джанпаоло Калварезе показа жълт картон на треньора на домакините Антонио Конте за бурни протести.

Две по-късно след комбинация между Лукаку, Брозович и Ериксен, завърши с удар на датския нациоанл преминал над вратата.

В 75-ата минута Лаутаро Мартинес се възползва от грешка на Кайехон в средата на терена. Аржентинецът напредна дълбоко в наказателното поле на гостите и подаде към Лукаку, който бързо бе затворен и блокиран от отбраната на Наполи и след няколко разбърквания опасността бе предотвратена.

Интер опита масиран натиск в заключителните минути на двубоя, но „партенопеите“ хладнокръвно опазваха мрежата си суха. Възпитаниците на Дженаро Гатузо не допускаха да се стига до опасности пред Давид Оспина.

Дълбоко в добавеното време Бираги центрира на границата на наказателното поле, където Лукаку свали с глава към Д'Амброзио, но колумбийският страж изпревари италианеца и улови решително. Това бе и всичко в този мач.

Реваншът между двата тима за Купата на Италия е на 5 март на стадио „Сан Паоло“.

ИНТЕР - НАПОЛИ 0:1

0:1 Руис 57

 

СЪСТАВИТЕ:

 

ИНТЕР: Падели, Шкриняр (46 - Д'Амброзио), Де Врай, Бастони, Брозович, Барела, Сенси (66 - Ериксен), Моузес (74 - Санчес), Бираги, Мартинес, Лукаку

НАПОЛИ: Оспина, Ди Лоренцо, Манолас, Максимович, Руи, Демме, Елмас, Руис, Кайехон (78 - Политано), Жиелински (82 - Алан), Мертенс (73 - Милик)