Отборът на Интер изигра много напечен мач срещу Киево в 20-ия кръг на Серия А, като все пак намери сили да спечели с 3:1. "Нерадзурите", водени от своята вярна публика, има надмощие почти през целия мач, но до 69-ата минута падаха с 0:1 въпреки всичко. Голове на Мауро Икарди, Иван Перишич и Едер обаче сломиха съпротивата на противника, която идваше главно от направилия чудесен мач Стефано Сорентино. 37-годишният вратар спаси един куп чисти положения, ала негова грешка коства втория гол за Интер и съответно пълния обрат в мача.

Още от първите минути на мача стана ясно, че Интер ще атакува масирано, докато Киево предприе по-изчаквателна тактика. Логично в 12-ата минута домакините стигнаха до първото си положение, като Стефано Сорентино по брилянтен начин отрази изстрел с глава на Мауро Икарди от близка дистанция. Минутки по-късно Данило Д'Амброзио направи хубав рейд отядсно и центрира при далечната греда, като Иван Перишич по чудо не може да уцели вратата от 4-5 метра.

В 18-ата минута дебютантът Роберто Галярдини не беше никак далеч от първия си гол за „нерадзурите“, но Сорентино отново беше блестящ 37-годишният страж отрази по страхотен начин тежкия изстрел на младока, като го отби покрай лявата греда.

Около половин час след началото на мача Антонио Кандрева отправи умопомрачителен шут от далечна дистанция, а топката се канеше да навести горния десен ъгъл. Вратарят на „летящите магаренца“ за пореден път се намеси решително и опази вратата си.

Така дойде и 34-ата минута, когато Киево стигна до един от редките си корнери. Валтер Бирса изпълни отдясно по атаката, а на границата на вратарското поле Д'Амброзио не можа да спре Серджо Пелисиер и 37-годишният нападател разстреля Самир Ханданович – 0:1.

Интер продължи да бъде по-активният тим и в 38-ата минута Галярдини засече с глава центриране на около 6 метра от вратата, като пак бе отчаян от Сорентино. В края на първото полувреме Перишич имаше последният шанс да се разпише, но изстрелът му отляво премина на сантиметри покрай гредата.

След паузата Интер отново се хвърли в постоянни атаки. В 54-ата минута Иван Перишич скочи най-високо, за да стреля с глава към вратата на Сорентино, който отново я заключи с блестящо спасяване. Десет минути по-късно Едер отправи много мощен шут от 20 метра, като опитният страж на Киево пак беше на поста си.

В 69-ата минута усилията на „нерадзурите“ най-накрая се увенчаха с успех. Кандрева получи отдясно и веднага центрира към близката греда, където защитата на Киево заспа и позволи на Икарди да се измъкне и необезпокояван да отклони по диагонала за 1:1.

Четвърт час преди края Иван Перишич отново демонстрира техниката си и със силен фалцов изстрел потърси долния ляв ъгъл за Сорентино. Само сантиметри разделиха хърватския футболист от това да вкара много красив гол.

Щастливата развръзка за Интер настъпи в 86-ата минута, когато Перишич направи поредния си набег отляво. Защитниците на Киево действаха твърде пасивно и му позволиха да нахлуе в наказателното поле, където той размина съперник и стреля към вратата. Изстрелът му беше насочен в тялото на Сорентино, който обаче някак пусна топката да мине под крака му и така тя спря в мрежата – 2:1 за Интер.

В продължението на мача дойде и третият гол. Резервата Родриго Паласио проби отдясно и от аутлинията сви назад към границата на наказателното поле. Там друг играч, появил се на смяна – Едер – посрещна топката с безкомпромисен шут, който влетя в долния ляв ъгъл – 3:1 и победа за Интер.

Така временно „нерадзурите“ излязоха 6-и в класирането с 36 точки, на една пред Аталанта, който има и мач по-малко. Градският съперник Милан също има 36 пункта, но е с 2 двубоя пасив.

Киево от своя страна записа трето поредно поражение и остава 11-и с 25 пункта.