Интер се нуждаеше от обрат, за да стигне до победата с 2:1 при гостуването на „Дачия Арена“ на Удинезе в мача от 19-ия кръг на Серия А. В герой за „нерадзурите“ се превърна Иван Перишич, който отбеляза и двете попадения в срещата.

Още в 6-та минута се наложи Самир Ханданович да отразява опасен удар на Секо Фофана, но вратарят внимаваше и боксира в корнер.

Удинезе поведе в 17-та минута, когато Самир пусна отличен извеждащ пас към Якуб Янкто, който излезе сам срещу Самир Ханданович и не пропусна да отбележи.

Домакините бяха близо до това да удвоят своята преднина в 21-та минута, когато Дуван Сапата направи добър пробив и подаде към Родриго де Паул, който стреля, но топката се спря в десния стълб на вратата на Ханданович.

Гол на Дуван Сапата в 32-та минута не бе зачетен заради нарушение на Сирил Теро срещу Д'Амброзио.

Попадение на Иван Перишич в 35-та минута не бе зачетено заради правилно маркирана засада на хърватския футболист.

Интер успя да изравни резултата в добавеното време на първата част, когато Мауро Икарди овладя и запази добре една топката, след което подаде към Иван Перишич, който с премерен удар я изпрати в долния десен ъгъл на неубедително намесилия се Карнезис.

Интер бе близо до това да направи пълен обрат още в 49-та минута, когато Антонио Кандрева центрира много добре в наказателното поле на Удинезе и пред Евер Банега се откри възможност да вкара, но стреля в аут.

Янкто изведе Сапата сам срещу Ханданович в 53-та минута, но нападателят на Удинезе стреля в аут.

Интер се отчете с нов много сериозен пропуск в 83-та минута, когато Д'Амброзио центрира в наказателното поле на Удинезе, където Карнезис не се намеси добре и изби топката в краката на Жоао Марио, който стреля, но Видмер успя да изчисти малко пред гол линията.

Интер стигна до победното попадение в срещата в 87-та минута, когато Жоао Марио центрира в наказателното поле на Удинезе, където Иван Перишич бе оставен непокрит. Той засече топката и я изпрати във вратата на Карнезис.

Интер постигна четвърта поредна победа в Серия А и събра актив от 33 точки, с което се нарежда на шеста позиция в класирането. Удинезе е единайсти с 25 точки.