Интер постигна много трудна, но изключително сладка победа над борещия се за оцеляване тим на Палермо с 1:0 като гост. С тези три точки "нерадзурите" задминаха градския съперник Милан в класирането и това беше допълнителен повод за радост в техните редици. 

За сицилианците като резерва в последните минути се появи българският национал Ивайло Чочев. Той имаше възможност да изравни резултата малко преди края, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. 

Още от началото грандът от Милано овладя инициативата и започна да създава опасности. Но първо Мауро Икарди в 11-та минута, а после и Антонио Кандрева в 22-та изстреляха опасни удари, които обаче вратарят на Палермо отрази. 

Точно преди почивката Икарди опита да се разпише и от пряк свободен удар, но изстрелът му от около 17-18 метра мина над вратата. Така почивката дойде при нулево равенство и развръзката остана за второто полувреме. 

Интер продължи да атакува мощно и след почивката, но Иван Перишич и отново Икарди в първите минути на полувремето бяха неточни. И тъкмо преди гостите да се изнервят от липсата на попадение, такова падна в тяхна полза. 

В 65-та минута Кандрева центрира перфектно от десния фланг и непокритият Жоао Марио се измъкна във вратарското поле, за да разстреля от там стража на Палермо и да отбележи скъпоценното попадение за отбора си. 

Задачата на Интер стана по-трудна в 79-та минута, когато Кристиан Ансалди си изпроси глупав втори жълт картон и беше изгонен. Това позволи на домакините да погледнат по-смело напред и имаха шанс да изравнят в 86-та минута чрез Ивайло Чочев, който влезе пет минути по-рано. 

Тогава халфът изстреля истински снаряд от дистанция, но топката мина на сантиметри встрани от вратата и в крайна сметка повече попадения в този мач нямаше. В края само Алесандро Гадзи беше изгонен за втори жълт картон за Палермо, но това не повлия на крайния резултат. 

Така Интер се поздрави с трите точки и вече има 39 в актива си на петата позиция, с две повече пред градския съперник Милан. Палермо продължава да е предпоследен със само 10 точки. 

Ето и всички резултати от ранните мачове в Италия: 

Ювентус - Лацио 2:0

Болоня - Торино 2:0

Емполи - Удинезе 1:0

Дженоа - Кротоне 2:2

Пескара - Сасуоло 1:3

Палермо - Интер 0:1