Рома си плати прескъпо за пропуските в голямото дерби с Интер. "Вълците" паднаха с 1:3 на "Олимпико", макар че водеха с 1:0 до 67-та минута с попадението на Един Джеко. 

Тогава на сцената излезе Мауро Икарди, който наниза две попадения в рамките на десет минути и сътвори пълния обрат. В края и Матиас Весино се разписа, за да подпечата успеха на "нерадзурите". 

"Джалоросите" обаче определено могат да съжаляват изключително много за този развой. Те треснаха цели три греди и този сериозен малшанс им попречи да развият двубоя в съвсем различна насока. 

Иначе битката ще се запомни и с това, че тя беше първа за наставника Лучано Спалети срещу Рома, след като си тръгна от "Олимпико" през лятото. И той може да е щастлив от резултата, който постигна. 

Мачът започна двуостро, като и двата тима пропиляха изгодни шансове в самото начало. Александър Коларов пък тресна и греда за Рома в 14-та минута, но в ответната атака домакините поведоха. 

Тогава Раджа Наинголан намери перфектно Един Джеко в наказателното поле, босненецът овладя на гърди и изстреля истински снаряд, който щеше да скъса мрежата зад Самир Ханданович - "Олимпико" беше в екстаз. 

В тази ситуация беше използвана и системата за видео-рефер, защото останаха съмнения за засада на нападателя. Те обаче се оказаха неоснователни и Рома дръпна в резултата рано-рано. 

До почивката "вълците" треснаха още една греда, този път чрез Наинголан в 39-та минута, а малко преди края на полувремето удар на Мауро Икарди беше спасен от вратаря на домакините. Така те се оттеглиха на отдих с гол преднина. 

Но развръзката тепърва предстоеше. Първо в 55-та минута Диего Пероти поиска дузпа за Рома заради нарушение в наказателното поле, но реферите не видяха такова. И в последната четвърт на мача Интер нанесе своя удар. 

Първо Икарди възстанови равенството в 67-та минута, след като защитата на "джалоросите" го изпусна по престъпен начин и го остави да стреля необезпокоявано за 1:1. Малко след този гол Рома можеше да се върне напред в резултата, но удар на Стефан ел Шаарави беше избит от голлинията. 

В 77-та минута Икарди нанесе втори смъртоносен удар и направи обрата пълен, след като пак беше изпуснат от римската защита. Малко след това Наинголан можеше да изравни, но направи невероятен пропуск, а всичко в мача свърши в 87-та минута, когато Матиас Весино оформи крайното 3:1. 

Така Интер взе първи успех над Рома от 2008 г. насам и продължава с две победи от два мача след старта на сезона в Италия. Римляните пък остават с три точки, след като в първия кръг биха с малко късмет Аталанта.