Рома и Интер не успяха да се победят във втория марков сблъсък от 11-ия кръг на Серия А за сезон 2018/2019. На „Олимпико” феновете видяха доста голове и спорни ситуации, които доведоха до равенство 2:2.

„Нерадзурите” на два пъти излизаха напред в резултата, ала поставеният под напрежение отбор на домакините намери начин да избегне загубата. Ремито обаче едва ли е някаква утеха за феновете на „джалоросите”, които си остават само с един успех в последните си 6 шампионатни срещи.

Гостите определено не се стреснаха от враждебната атмосфера по трибуните и всъщност стартираха мача много по-добре. Още в 11-ата минута Кейта Балде успя да укроти един не много добър пас пред наказателното поле и да нанесе мощен шут, който извади на показ качествата на вратаря Робин Олсен.

В 20-ата Иван Перишич се извиси над защитата на Рома в наказателното поле и стреля с глава, а изстрелът му премина на сантиметри над горния десен ъгъл.

Рома постепенно започна да намира верния ритъм. В 25-ата минута преминалият през това лято от Интер Николо Дзаниоло опърли ръкавиците на Самир Ханданович с изключително силен изстрел. Секунди по-късно Патрик Шик се измъкна от Стефан де Фрай, след което с пета отклони топката към налитащия Алесандро Флоренци, чийто изстрел разтърси основата на левия стълб.

В 35-ата минута домакините имаха сериозни претенции за дузпа, след като Данило Д’Амброзио като че ли препъна Дзаниоло в наказателното поле, ала реферът не пожела да преразгледа с ВАР.

За сметка на това в 37-ата Интер поведе в резултата. Жоао Марио с хубав пас надясно разтегли за Д’Амброзио, който центрира безукорно към вратарското поле, където топката мина покрай бранител в червен екип, за да падне идеална за Балде – 1:0, а бившият футболист на Лацио отиде да празнува с гостуващата агитка.

Рома беше в състояние да възстанови равенството, след като в 40-ата минута Александър Коларов изпълни по марков начин пряк свободен удар. Ханданович се разтегна колкото можа и отклони топката дотолкова, че тя да отскочи в напречната греда и да излезе в корнер.

След паузата Рома се превърна в по-дейния състав и изравни резултата още в 51-ата. Браян Кристанте комбинира с Ченгиз Юндер, който от крилото тръгна към центъра и ненадейно шутира от поне 26-28 метра. Турчинът вложи цялата си злоба в изстрела, който профуча като ракета покрай застиналия вратар на гостите – 1:1.

При една от доста по-редките си атаки обаче Интер за пореден път през сезона показа нагледно колко слабо се защитава Рома при статичните положения. Марсело Брозович изпрати балонно центриране от корнер в 66-ата минута, а никой от бранителите не счете за нужно да скочи заедно с голова заплаха като Икарди. Аржентинецът без никакъв проблем от 5-6 метра опъна мрежата зад Олсен – 1:2.

Римляните по никакъв начин не сведоха глава, а Еузебио Ди Франческо направи тима си още по-офанзивен, включвайки Джъстин Клуйверт за сметка на крайния бранител Давиде Сантон.

Усилията на домакините дадоха резултат в 73-ата минута, когато с помощта на системата за видеоарбитраж те получиха правото да изпълнят дузпа. Първоначално реферът не забеляза играта с ръка на Марсело Брозович в наказателното поле, но впоследствие преразгледа ситуацията и правилно посочи бялата точка. Оттам Коларов изстреля истинско торпедо  в долния ляв ъгъл – 2:2.

До края на мача Рома продължи да натиска, но като че ли и физическият ресурс на двата тима се изчерпа значително и логично срещата приключи без победител.

В класирането Интер временно излезе на второ място с 29 точки, колкото има и третият Наполи, който утре играе срещу Аталанта в своята среща от кръга. Рома е на 7-а позиция с 20 пункта, на една точка зад шестия Торино. Лидерът Ювентус е далеч напред с цели 40 точки.