Отборът на Интер постигна ключва победа в голямото дерби на 5-тия кръг на италианската Серия А, след като надви Лацио с минималното 1:0. Единственият гол в срещата беше отбелязан от Данило Д'Амброзио в 23-та минута. 

Двубоят започна в бавно темпо, като и двата състава не можеха да напипат правилния ритъм и да овладеят коженото кълбо. 

Все пак сред целият хаос на срещата своят удар нанесоха "нерадзурите" в 23-та минута. Кристияно Бираги успя да надиграе персоналният си пазач в дуел 1 на 1 и да пласира чудесно центриране на задната греда, където след чудесно движение Данило Д'Амброзио заби топката покрай Томас Стракоша, за да направи резултата 1:0. 

Почти веднага след това Интер получи шанс за втори гол. Ромелу Лукау успя да се освободи малко пред наказателното поле на Лацио и да отправи силен шут, който обаче мина съвсем близо до левия стълб на вратата на Лацио. 

В минутите след това гостите намериха своя ритъм и за малко да изравнят. В 35-та минута шанс да стреля към вратата на Самир Ханданович получи Хоакин Корея, но словенския страж се намеси брилиятно, за да предотрати попадението в своята врата. 

В 45-та минута Ханданович отново трябваше да прави спасяване, този път след като централният защитник на Лацио Бастош се беше оказал в чудесна позиция. Изстрелът му обаче беше уловен спокойно от стража на Интер. 

Втората част отново беше накъса и хаотична. Най-добрият шанс се откри пред Матео Политано от състава на домакините в 60-та минута. След пробив на Николо Барела топката беше избита от Стракоша, но попадна право в краката на Полирано, който стреля към опразнената врата, но шутът му беше блокиран от няколко тела на гол линията на Лацио. 

До края на двубоя възможности се откриха пред Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес, но и двамата не сполучиха, за да бъде оформено крайното 1:0. 

Така Интер запази първото си място в класирането, събирайки пълен актив от 15 точки след 5 изиграни мача. Лацио, от своя страна, остава 8-ми с едва 7 точки от 5 двубоя. 

Ето ги и резултатите от другите двубой от Серия А тази вечер: 

Рома - Аталанта 0:2 

Фиорентина - Сампдория 2:1 

Дженоа - Болоня 0:0

Наполи - Каляри 0:1

Парма - Сасуоло 1:0 

Спал - Лече 1:3