Бившият нападател на Интер Адриан Муту призна, че съжалява за опита за „паненка” срещу Анджело Перуци на тренировки и обясни защо не е можел да паркира колата си до тренировъчното игрище. 41-годишният румънец пристигна в Италия преди 20 години, но остана само шест месеца в Интер, след което продължи във Верона.

16 снимки

Бившата звезда на Ювентус, Фиорентина и Парма вкара два пъти в 14-те си мача за Интер и разказа интересни истории от времето там. „Пристигнах декември и бях на 20 години. Там играеха Роналдо, Баджо, Саморани, Сането, Рекоба, Панучи, Виери, Перуци, Блан, Ди Биаджо, Зеедорф, Кордоба. Всички ми бяха идоли. Споделях съблекалня с тях и чувството беше велико”, каза той в социалните мрежи.

„Имахме задание да изпълняваме дузпи на тренировка. Бях в отбор с Баджо и го попитах дали мога да бия. Опитах да прехвърля с паненка Перуци и ударих напречната греда. В този момент „мечката” – Перуци, започна да ме гони и псува. Трябваше да избягам далеч от комплекса и можех да се оправям едва, когато той си беше тръгнал. Яростта му беше голяма и ми се струваше, че иска да ме убие”, каза Муту.

Кристиан Виери също е остави трайно впечатление в бившия румънски национал, разказвайки история как трябва да прекоси три паркинга, за да отиде на тренировка, тъй като… - не е притежавал Ламборджини или Ферари. „Малко време след пристигането ми в Интер ми дадоха кола. Бях на магистралата и чух Виери да идва отзад – не можех да го объркам, защото имаше Ферари. Намали до мен, засмя се и продължи. Пристигнах на базата 15 минути по-късно. Исках да паркирам, но той ми каза, че може да спра тук, само ако имам Ферари или Ламборджини. Трябваше да отида на три паркинга разстояние и да се върна пеш. Когато се прибрах в къщата си, се обадих на агента си, за да го попитам каква ще е първата ми заплата, тъй като мога да карам там само Ферари или Ламборджини”, завърши Муту.