Италианските градове Интер и Милан ще се изправят един срещу друг в първото виртуално дерби тази събота, докато Италия продължава да се бори с кризата с коронавируса, а мачовете от Серия А са преустановени. Феновете на двата тима все пак ще могат да получат част от липсващата им емоция от футболните мачове, като португалският нападател на "росонерите" Рафаел Леао и 17-годишният талант на Интер Себастиан Еспозито ще се изправят премерят сили на видео играта Про Еволюшън Сокър, по-известна като ПЕС.

Двубоят ще се проведа в събота от 13:30 часа местно време и ще бъде предаван на живо от спортната стрийминг услуга DAZN, както и официалните сайтове на двата клуба. "Това е дерби, така че винаги има желание за победа. Но основната цел е да сме близо до феновете в тези трудни времена", коментира Леао.

По време на мача феновете ще имат възможността да даряват средства за Миланския фонд за борба с COVID-19. Ломбардия е един от най-тежко засегнатите от вируса региони в Европа, а в цяла Италия жертвите от заболяването вече са над 18 хиляди. Футболът в страната е преустановен от 9 март насам.