Отборът на Ювентус грабна една изключително авторитетна победа с 2:1 в гостуването на Интер в голямото дерби на 7-мия кръг на италианската Серия А. Пауло Дубала откри още в 4-та минута, преди Лаутаро Мартинес върне равенството в 18-та минута от дузпа. Денят принадлежеше на аржентинците, след като Гонсало Игуаин донесе победата на гостите в 79-та минута.

Двубоят започна светкавично и още първия изстрел в мача доведе до попадение в полза на гостуващия тим. В 4-та минута Пауло Дибала беше изведен по чудесен начин зад гърба на защитата на Интер от Миралем Пянич. Аржентинецът стреля веднага в далечния ъгъл на Ханданович, който не успя да се справи със силния изстрел.

Доминацията на момчетата на Маурицио Сари продължи и в следващите 10-на минути. Първо в 8-та минута Роналдо беше изведен в ситуация един на един срещу Диего Годин, но изстрелът на португалската мегазвезда беше блокиран. 

Само минута по-късно дойде поредния шанс пред вратата на Самир Ханданович. Този път Роналдо получи на левия фланг, навлезе навътре към вратата на Интер. След това Кристияно преодоля двама съперници, за да нанесе мощен шут, който за щастие на словенския страж на "нерадзурите" срещна горната греда.

Отборът на Антонио Конте обаче бързо отговори на предизвикателството. В 18-та минута Матайс Де Лихт спря центриране към Ромелу Лукаку с ръка и главният съдия на срещата нямаше никакво съмнение, за да отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Лаутаро Мартинес и с добре пласиран изстрел по земя не остави никакви шансове на Войчех Шчесни за 1:1.

„Нреадзурите“ продължиха да са по-добрия отбор в тези минути и в 28-та минута имаха шанс да направят пълен обрат. Ромелу Лукаку преодоля двама съперници в центъра на терена, след което подаде към аржентинския си колега Лаутаро Мартинес в нападението на отбора. Той успя да си създаде известно превъзходство, за да се освободи от Де Лихт, но изстрелът му от труден ъгъл беше спасен от Шчесни. 

В края на първата част дойде нов силен период за гостите. В 41-та минута, след центриране на Алекс Садро от лявото крило, топката беше гърдирана от Пауло Дибала. Кълбото падна удобно за Кристиано Роналдо, който отправи мощен шут, но право в тялото на Самир Ханданович. 

Само минута по-късно дойде нов ключов момент в мача. След хубава комбинация между CR7 и Федерико Бернардески, Роналдо вкара с прецизен удар, но секунди по-късно, след проверка на видео-асистент реферите, попадението беше отменено за засада.

В началото на втората част натискът на „бианконерите“ продължи с пълна сила. В 49-та минута, след разбъркване пред наказателното поле на Интер, топката попадна в краката на Федерико Бернанрдески, който отправи хубав изстрел към десния ъгъл на Самир Ханданович, но словенския страж улови уверено.

Само 7 минути по-късно дойде и следващият голям шанс. След чудесна многоходова комбинация по десния фланг Сами Кедира успя да пусне хубав извеждащ пас към Дубала зад гърба на защитата на Интер. Самир Ханданович обаче излезе съобразително, за да скъси бързо ъгъла и да предотврати шанс за добър удар на аржентинеца.

В 69-та минута дойде и голяма възможност за Интер. Матиас Весино намери малко пространство на около 20-на метра пред вратата на Ювентус, след което отбправи удар, който рикошира от гърба на Пянич и облиза дясната греда на вратата на Шчесни. Полякът само изгледа топката отблизо.

В този толкова хаотичен двубой все пак беше намерен победител и герой. В 79-та минута, след феноменална серия от пасове в центъра не терена между Кристиано Роналдо, Емре Джан и Гонсало Игуаин последният излезе на чиста стрелкова позиция и успя да пусне топката под плонжа на Самир Ханданович, за да даде аванс на "бианконерите" насред "Сан Сиро".

В самия край на мача Интер се хвърли със всички сили в търсене на изравнителен гол и за малко да намерят такъв в 86-та минута. Топката стигна до Матео Политано на границата на накзателното поле, след което последва чудесен пас към нахлвуащич от втора позиция Матиас Весино. Аржентинецът се разтегна максимално, но и вратарят на Юве Шчесни даде всичко от себе си успя да скъси ъгъла бързо.

По този начин отборът на Маурицио Сари излезе начело в класирането след 8 кръга с 19 точки. Интер, от своя страна остана втори, след като записа своето първо поражение през настоящия сезон, оставяйки с актив от 18 точки.

Интер - Ювентус 1:2

0:1 Пауло Дибала (4)

1:1 Лаутаро Мартинес (18)

1:2 Гонсало Игуаин (79)

Ето и стартовите състави на съперниците:

Интер: Ханданович, Де Врай, Шкриниар, Годин, Д'Амброзио, Барела, Брозович, Сенси, Асамоа, Лукаку, Мартинес

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Алекс Сандро, Пянич, Матуиди, Кедира, Бернардески, Роналдо, Дибала