Съпругата и агент на Мауро Икарди – Уанда Икарди направи много интересно твърдение, че за нападателя „не би било проблем”, ако бъде реабилитиран като капитан на отбора.

Именно с отнемането на лентата от аржентинеца започна голямата драма през февруари. Проблемът се проточи седмици наред, като беше нужно 26-годишният Икарди да ангажира и адвокат, който да участва в преговорите с „нерадзурите”. В крайна сметка сега нападателят отново играе, макар да не е преподписал договора си, а в същото време след всеки мач ултрасите на Интер провеждат публични атаки спрямо него.

Уанда Икарди спомена проблемната капитанска лента, докато получаваше наградата „Златен тапир” от сатиричната телевизионна програма Striscia la Notizia (заради падане по време на танц в ефир). Тя използва случая, за да увери всички в отдадеността на своя съпруг към Интер.

„Цялото ни семейство са интеристи”, заяви Уанда Икарди. „Живеем в Милано и оставаме тук, това е на 100 процента сигурно. Вече платихме и училищните такси на децата си.”

„Предстои да видим дали Икарди няма да си получи капитанската лента обратно. Това не би представлявало проблем”, заяви половинката на футболиста.

В момента капитан на Интер е опитният вратар Самир Ханданович.