Ситуацията на Алексис Санчес в Манчестър Юнайтед получи неочакван обрат. Чилиецът в момента играе като преотстъпен в Интер, но до момента има на сметката си едва седем мача за „нерадзурите“. Наемът на нападателя изтича в края на сезона, а „червените дяволи“ искат да го върнат обратно на „Олд Трафорд“. Причината за това решение е много контузии, които съпътстват тима от началото на сезона.

Според Дейли Стар, вицепрезидентът на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд вече е разговарял с представителите на Алексис Санчес, за да стане ясно, че клубът няма намерение да продава чилиеца и желанието им е отново да облече екипа на „червените дяволи“.

Нападателят има договор с Манчестър Юнайтед до 2022 година и според медията мениджърът Оле Гунар Солскяер е проявил огромно желание да рестартира кариерата на Санчес на „Олд Трафорд“. Чилиецът изигра 45 мача с червената фланелка, в които реализира само пет попадения.

Юнайтед плати за него 70 милиона паунда на Арсенал през 2018 година. Очаква се Алексис да стартира лятната подготовка с тима, а след това ще има повече яснота за бъдещето му.